Lépéshátrányban az Egyesült Királyság?


Lépéshátrányban az Egyesült Királyság?
Az elmúlt időszak – tömegközlekedést is érintő – súlyos eseményei joggal vetik fel a kérdést, mit tehetnek a szolgáltatók és a rendvédelmi szervek? Ami az Egyesült Királyságot illeti, a Scotland Yard előrejelzése szerint, az ország terrorfenyegetettségi szintje a legmagasabb fokozaton marad még legalább öt évig.

Bár az Egyesült Királyság anno élen járt a CCTV technológia integrálásában, az IP átállás már közel sem zajlik ilyen sebességgel. Ez viszont nehezíti a CPNI (Nemzeti Infrastruktúra Védelemi Központ) által meghatározott irányelvek (elrettent-detektál-késleltet) érvényesülését. Bár a CCTV elrettenteni nem igazán fog egy terroristát, de a hagyományos (analóg) CCTV rendszerek csak a már megtörtént események dokumentálására képesek. A valósidejű detektáláshoz, esetleg automatikus válaszreakciók aktiválásához már fejlettebb megoldások szükségesek. Az átállás lassúságának számos oka van, technikai megközelítésből az egyik legfontosabb hiányosság a megfelelő minőségű és kapacitású kommunikációs hálózatok hiánya.
Forrás: Axis.com
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Újdonság a SATEL kínálatában
Olvasta már?
Újdonság a SATEL kínálatában