FIBARO vezeték nélküli okosotthon rendszer


FIBARO vezeték nélküli okosotthon rendszer
Forgalmazó: SMARTme Building Technologies Kft.
Gyártó: FIBARO


A FIBARO rendszer egyike a legfejlettebb intelligens otthon megoldásoknak. A FIBARO eszközök által alkalmazott Z-Wave technológia segítségével anélkül ellenőrizhetjük és irányíthatjuk otthonunk elektromos eszközeit, hogy az épület infrastruktúráját megbolygatnánk. A miniatürizált eszközöknek köszönhetően a FIBARO bontási munkálatok nélkül telepíthető, akár meglévő otthonba is.

A technológia világában már minden a vezeték nélküliség felé tendál, így a FIBARO okosotthon rendszere is vezeték nélküli megoldást biztosít az intelligens otthonok számára.

Ennek következtében nincs szükség nagy munkával járó bontásra, majd helyreállításra, a telepítési költségek az elmúlt évek során töredékére redukálódtak. Egy komplett FIBARO rendszer telepítése ma már jóval szélesebb réteg számára vált elérhetővé a korábbi vezetékes rendszerek magas költségeivel szemben már nem számít luxusnak.

A rendszer felépítését tekintve különböző érzékelőkből, valamint speciális vezérlőmodulokból és kiegészítőkből épül fel, melyeket a központi vezérlőegység fog össze, felügyel és irányít. A Z-Wave hálózaton keresztül a központba érkeznek be az egyes érzékelőkről és rendszerelemekről az információk, itt kerülnek feldolgozásra, majd innen továbbítódnak a végrehajtandó parancsok az egyes vezérlő modulok felé. A komplett rendszer igényeinknek megfelelő programozása szintén a vezérlő egységen történik. A távoli ellenőrzés és vezérlés ingyenes mobil alkalmazáson és online webes felületen keresztül válik lehetővé.

Központi vezérlőegységek
A központi vezérlőegységek – FIBARO Home Center 2 és FIBARO Home Center Lite – a FIBARO okosotthon rendszer központi agyaként működnek. A szenzoroktól érkező információk itt kerülnek feldolgozásra, majd az adott esetben végrehajtandó parancsként futnak ki a vezérlőmodulok felé

A vezérlőegységek azon túl, hogy végrehajtják a beprogramozott parancsokat, az okosotthon energiafogyasztási adatait is összegzik, adatokat listáznak.


Érzékelők
Mindazon eszközök, melyekkel a környezetet és annak változását képes érzékelni a rendszer, azok az eszközök a szenzorok családjába tartoznak.

A FIBARO rendszer részei között 6 fajta érzékelő található meg jelenleg, amelyek számtalan felhasználási lehetőséget biztosítanak.
  • a Motion Sensor egy univerzális érzékelő, amely mozgás, elmozdulás, apró rezgések, fény és hőmérséklet érzékelésére alkalmas,
  • a Door/Window Sensor, a nyitás érzékelő, a nyílászáró állapotának megváltozása esetén jelentést küld
  • a Flood Sensor, a vízérzékelő, amely a beépített hőmérséklet érzékelőjével a fagyásveszélyre is figyelmeztet
  • a Smoke Sensor, egy füstérzékelő, amely a beépített hőmérséklet érzékelő segítségével az intenzív hőmérséklet emelkedést is képes      érzékelni.
  • CO Sensor, pedig a szénmonoxid jelenlétét jelzi


  • Vezérlőmodulok
    Azok az eszközök tartoznak ide, amelyek a központi egységtől kapott parancs értelmében végrehajtják a feladatot. Ezek a modulok azt is lehetővé teszik, hogy távolról vezérlejük az adott eszközt.

    A FIBARO rendszerben 5 fajta vezérlőmodullal számolhatunk jelenleg, amelyek számtalan felhasználási lehetőséget biztosítanak.
  • az RGBW controller modul a színes LED-ek vezérlésére alkalmas,
  • a Dimmer 2 modul a fényerő szabályozásában lehet segítségünkre,
  • a Roller shutter 2 a redőnyök, zsaluziák vezérlésére használható, míg
  • a Relay Switch más néven relé modul az elektromos eszközöket vezérlő modul
  • a FIBARO Wall plug nevű okos konnektora is egy vezérlőmodul, amely dugalj kinézetű, nincs látható antennája és könnyen      áthelyezhető egyik eszközről a másikra.


  • Ezen eszközök számtalan felhasználási lehetőséget rejtenek magukban. Erről bővebben az otthonautomatika.hu weboldal Felhasználási tippek és a Blog menüpontjaiban.
    Tagek:

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    FAAC szögben zárodó automata ajtók
    Olvasta már?
    FAAC szögben zárodó automata ajtók