Bosch Video Management rendszer (BVMS) 8.0


Bosch Video Management rendszer (BVMS) 8.0
Forgalmazó: Robert Bosch Kft, Biztonságtechnika Üzletág
Gyártó: Bosch Security Systems Llc.


Megjelent a Bosch Video Management rendszer (BVMS) 8.0-s verziója, amellyel a felügyeleti rendszer új és továbbfejlesztett funkciókkal egyaránt gazdagodott.

 • Rendszerműködés biztosítása akár több komponens egyidejű      meghibásodása esetén is
 • Akár 2000 kamera felügyelete egyetlen központi szerver segítségével
 • Harmadik féltől származó kamerák és tárolóegységek hatékony      integrálása
 • IT környezet és hatékony adatbiztonság – minden      rendszerkomponensre vonatkozó védelemmel


 • A Bosch videós felügyeleti rendszere egyszerre kínál hatékony integrációs lehetőséget videó, audió, behatolásjelző és külső adatközlő rendszerek felé – egyben biztosítja a rendszer integrálhatóságát épületfelügyeleti rendszerekben történő használatra is.
  Kiemelt fontosságú a rendelkezésre állás biztosítása, mely képessé teszi a felügyeleti oldal hatékony működését akár a menedzsment szerver és a rögzítő szerver egyidejű leállása, vagy hálózatos elérhetetlensége esetén is. A szerverek elérhetetlensége esetén offline kliens folyamatos elérést biztosít élő- és archivált felvételekhez, vagy exportálási feladatokhoz is. Szerver szintű redundáns kialakítással, ill. tároló oldali fail-over eszközökkel a fenti rendelkezésre állás és hibatűrés még tovább fokozható.
  A Bosch kamerákban alkalmazott végponti intelligencia és képtartalom-elemzés segítségével, valamint a hálózatra csatlakoztatott tárolóeszközökre történő közvetlen rögzítéssel a központi szerver akár 2000 kamera egyidejű felügyeletére is alkalmas.
  A rögzítésért felelős koncepció lehetővé teszi iSCSI alapú megosztott tárhelyek használatát, melyek mindig az aktuális rögzítési terheltség függvényében osztják ki az elemi tárolási egységeket a kamerák között.
  A felügyeleti rendszer 8.0-s verziója Onvif Profile-S kompatibilis. Az Onvif alapú illesztés mellett azonban ez a verzió már közel 20 gyártó több száz kameramodelljét integrálja közvetlen eléréssel és programozási lehetőséggel is.

  A harmadik féltől származó kameramodellek illesztése mellett az iSCSI tárolóeszközök széles palettája is elérhető és integrálható, hogy a felügyeleti rendszer minél szélesebb kompatibilitási lehetőségekkel szolgálhassa ki a felmerülő igényeket.
  A BVMS mostanra tartalmazza több kamera összefűzésének és egy képként való kezelésének (stitching) lehetőségét – így tetszőleges elrendezés és könnyű áttekintés kialakítható a felügyeleti oldalon. Lehetőség nyílik nagy, összefüggő terek részletgazdag megfigyelésére, melyben a panorámaképes kialakításon belül az operátorok szabadon mozoghatnak – a kameraképek váltása nélkül. Lehetőség van virtuális jelölők létrehozására is a kameraképen belül, így akár szektorokat, területeket, utcaneveket vagy objektumokat is feliratozhatunk a felügyeleti tevékenység segítéséhez.


  Kiemelt jelentőségű és fontosságú a felügyeleti rendszerben megvalósuló adatbiztonság – melyet a rendszer az összes komponensre vonatkozóan alkalmaz és az alábbi hardveres és szoftveres elemeket tartalmazza:
 • csak a Bosch által kiadott specifikus firmware tölthető fel a kamerába – harmadik féltől származó szoftverelemek feltöltése nem      lehetséges
 • onboard biztonsági chip – Trusted Platform Module (TPM), mely a kritikus adatok, tanúsítványok, licencek és jogosultsági jelszavak      védelméért felel,
 • kötelező jelszavas védelem – minden hozzáférési szinten,
 • érzékeny portok és kockázatot jelentő kommunikációs felületek (pl. telnet) alapértelmezett tiltása,
 • HTTPS alapú kommunikáció, 256 bites AES titkosítással
 • Tanúsítvány alapú hozzáférés a szerver, a rögzítőegység és a kliens oldalon is
 • videós authentikáció a képtartalom biztosításához.

 • Tagek:

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Új nagyteljesítményű 4K-s kamera az Axis kínálatában
  Olvasta már?
  Új nagyteljesítményű 4K-s kamera az Axis kínálatában