Képi gondolat-visszafejtés – a sci-fi határait ostromolva


Képi gondolat-visszafejtés – a sci-fi határait ostromolva
A japán Advanced Telecommunications Research Institute International (ATR) és a Kyoto Egyetem kutatói olyan idegi hálózatot (AI/MI) alkottak meg, mely alkalmas lehet arra, hogy képileg jelenítse meg azt, ami vizsgált alany elméjében van.

Egy fMRI szkennelés eredményét felhasználva – miközben a vizsgált személy egy képet néz – a kutatók állítása szerint, az általuk létrehozott rendszer képes újra alkotni az adott képet.

Bár az eddig eredményül kapott képek nem kifejezetten HD minőségűek, de sok esetben ténylegesen felismerhetők. Maga az elképzelés (fMRI szken alapú képalkotás) nem újdonság, számos kísérlet folyt és folyik ezen a téren, de az idézett kutatók által létrehozott algoritmus képességei messze felülmúlják az eddigiek eredményeit, mivel felismerhető képet produkál (sok esetben). Amennyiben a rendszer tökéletesedik, a felhasználási lehetőségek messze túl mutatnak majd azont, hogy „jobban megértsük, mi zajlik az emberi elmében.”

Forrás: IDE kattintva elérhető.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Az Accessium a CONSTRUMA 2024 kiállításon
Olvasta már?
Az Accessium a CONSTRUMA 2024 kiállításon