JVA Z14 Elektromos kerítésvédelem


JVA Z14 Elektromos kerítésvédelem
Forgalmazó: Riarex Kft.
Gyártó: JVA Electric Fencing


Az elektromos kerítés rendszer elektromos vezetékekből áll, amelyek nagyfeszültségű impulzusokat továbbítanak, és ez elijesztő, nem életveszélyes áramütést okoz a behatolónak. A kerítésen elhelyezett figyelmeztető táblák és maga a kerítés erős pszichológiai hatást váltanak ki, megelőzve ezzel a nemkívánatos behatolást.

Abban az esetben, és a kerítést megérintik, akkor egy, az egészségre ártalmatlan - áramütést kap, ami az elrettentő hatást még tovább fokozza. A központi energiaadó egység nagyfeszültségű impulzusokat generál egy beépített akkumulátoros áramforrásból.

Az elektromos kerítés rendszer elektromos vezetékekből áll, amelyek nagyfeszültségű impulzusokat továbbítanak, és ez elijesztő, nem életveszélyes áramütést okoz a behatolónak. A kerítésen elhelyezett figyelmeztető táblák és maga a kerítés erős pszichológiai hatást váltanak ki, megelőzve ezzel a nemkívánatos behatolást. Abban az esetben, ha a betolakodó elszánt, és a kerítést megérinti, akkor egy, - az egészségre ártalmatlan - áramütést kap, ami az elrettentő hatást még tovább fokozza. A rendszer figyeli a kerítés megrongálását is. A központi energiaadó egység nagyfeszültségű impulzusokat generál egy beépített akkumulátoros áramforrásból. Ezeket az impulzusokat, a nagyfeszültségű kábeleken keresztül a kerítésbe vezetjük. Az elektromos kerítés egyik nagy előnye, hogy képes különbséget tenni egy alkalmi birtokháborító és egy elszánt behatoló között. Az alkalmi birtokháborítót elrettenti a kerítés maga, vagy az áramütés. Az elszánt behatolónak meg kell birkóznia a kerítéssel, mint pl. elvágni vagy megrongálni a kerítésszakaszt. Ebben az esetben szólal meg a riasztó. Tehát a téves riasztás lehetősége teljesen ki van zárva! A legtöbb egyéb biztonsági rendszer azután aktiválódik, miután a behatoló belépett a birtok, vagy intézmény területére, a mi rendszerünk eltér ettől, mert:

 • Mind vizuálisan, mind fizikailag elrettenti a leendő behatolót, így sok spontán bűncselekményt és törvénysértést megelőz.
 • Egy érzékelő folyamatosan figyeli a kerítésben lévő feszültséget, és észlel minden beavatkozást, így nyújtva rugalmas lehetőséget a biztonsági intézkedéshez, mint pl. riasztócsengők, fényjelzések, vonal a biztonsági céghez vagy előprogramozott telefonszám, stb.
 • Mivel az elektromos vezetékek a főkerítésen belül vannak, az illetéktelen személynek el kell követnie a birtokháborítást, mielőtt érintkezésbe kerülne az árammal, ami a vezetékben van.
 • E rendszer hatékonysága kiküszöböli a biztonsági őrjáratok szükségességét, mivel az őrjárati rendszer által nyújtott időszakos megfigyeléstől eltérően, szükség esetén 24 órás biztonságot is ad.
 • Áramkimaradások esetén a rendszer tovább működik, köszönhetően a beépített akkumulátornak.
 • A biztonsági kerítésnek talán legnagyszerűbb sajátossága, hogy más biztonsági rendszerekhez képest az időjárási viszonyokkal szemben messzemenően közömbös, így a téves riasztások nagy biztonsággal kizárhatók.


 • Az energiaellátó egység maximum 9.000 Voltos impulzust állít elő.

  A kerítés megérintése 5 Joule- s áramütést okoz.

  (EU szabvány: IEC 60335-2-76)

  Tanúsítvány
  Szabotázsvédelem: másodpercenként 10 milliszekundumos impulzus kering a rendszerben, ha ez az impulzus bármilyen okból nem tér vissza az energiaellátóba, riasztás lép életbe. (érintés, rövidzárlat, átvágás, rongálás esetén)


  Telepítési példák:  Szerelvények:
  Kerítések tetejére szerelhető konzolok
  Különböző méretű konzolok
  Tagek:

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 515-3500
  Email: info@securifocus.com
  Megérkezett a WiFi/Bluetooth Controller Pro
  Olvasta már?
  Megérkezett a WiFi/Bluetooth Controller Pro