A Modern Alarm bemutatja: Hikvision „Power-over-Coax”, koax kábelen keresztüli tápellátás


A Modern Alarm bemutatja: Hikvision „Power-over-Coax”, koax kábelen keresztüli tápellátás
A Hikvision 2012-ben mutatta be HD felbontású, analóg megoldását, a Turbo HD-t. Ennek legújabb, 4.0-ás verziója 2017-ben jelent meg. A Turbo HD 4.0-ás eszközök kétfelől is kaptak újdonságokat: egyfelől a Turbo HD szabvány fejlődéséből fakadóan, másfelől pedig az eszközök szolgáltatásainak, képességeinek bővülése okán.

Ez utóbbira példa a H.265+ tömörítés megjelenése a Turbo HD 4.0-ás DVR-ekben, illetve, hogy a HDMI kimenetek már támogatják a 4K felbontást is. A Turbo HD 4.0 kamerában nagyobb hatékonyságú és hosszabb élettartamú EXIR 2.0-ás LED-ek találhatóak, illetve elérhetővé váltak az ultra nagy érzékenységű Darkfighter kamerák is, melyek 0,0003 Lux megvilágítás esetén is képesek kiváló, színhelyes képet nyújtani. A H.265 illetve a H.265+ tömörítés azonos képminőséget biztosítva akár 50%-kal is hatékonyabb lehet a H.264 és H.264+-hoz képest, így a kisebb tárkapacitás igények köszönhetően a merevlemezek költségéből is komoly megtakarítás érhető el.

A Turbo HD 4.0 technológiai téren két fontos előrelépést hozott; az egyik, hogy a TurboHD 3.0 eddigi maximális, 5 megapixeles felbontása helyett már akár 8 megapixeles képátvitelre is van lehetőség. (A maximális felbontás esetén azonban már nem érhető el a valós idejű, 25 fps-es képfrissítés, csak legfeljebb 20 kép/másodperc.) A másik, és talán fontosabb újdonság az IP videokamerák esetében népszerű „Power over Ethernet” analóg képátviteli technológiára adaptált megfelelője, a „Power over Coax”, koaxiális kábelen keresztüli tápellátás.

A PoC.AF maximum 6 W fogyasztású; a PoC.AT pedig akár 12 W tápigényű kamerák táplálására is képes. A központi tápellátás lehetővé teszi, hogy egy UPS-t használva a videomegfigyelő rendszer szünetmentesen működhessen.

A PoC-os kamerák minimálisan kerülnek többe, mint a PoC nélküli verziójuk, sok esetben elenyésző az árkülönbség. A négycsatornás rögzítők kb. 30%-kal kerülnek többe, a nyolccsatornások 35%-kal, a tizenhat csatornások pedig kb. 40%-kal. Ha figyelembe vesszük, hogy mivel a DVR biztosítja a kamera tápellátását, nincs szükség külön tápegységekre a kamerák táplálásánál, és külön tápkábelre, kiegészítőkre, szerelvényanyagokra sem, összességében egy PoC-os rendszer anyagköltsége mindenképpen alacsonyabb lesz, mint egy hagyományos táplálású rendszeré (és akkor még nem említettük a telepítésnél megspórolt munkadíjat és időt sem.)

A telepítő és a végfelhasználó egyaránt jól jár. A végfelhasználó rövidebb idő alatt olcsóbb rendszert kaphat, a telepítő adott idő alatt több rendszert telepíthet le, és egy rendszer telepítésekor kevesebb munkát kell elvégeznie.

A RG6 és RGB59 kábel esetén egyaránt 200 méter a koax maximális kábelhossza; 6 W-os PoC.AF kamera esetén, amennyiben 12 W-os PoC.AT kamerát használunk, akkor a maximális távolság 100 méterre csökken. Cat-5e csavart érpáras kábel esetén a távolságok megfeleződnek, vagyis PoC.AF kamera esetén 100 méter, PoC.AT kamera esetén pedig 50 méter a kábelhossz.

További információkért keresse a www.modernalarm.hu honlapot!
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
Videosec ST-46B mozgás- és jelenlétérzékelő raktárkészletről
Olvasta már?
Videosec ST-46B mozgás- és jelenlétérzékelő raktárkészletről