Az arcfelismerő algoritmust gyártó kínai vállalat lett a világ legértékesebb AI-startupja


Az arcfelismerő algoritmust gyártó kínai vállalat lett a világ legértékesebb AI-startupja
A kínai SenseTime fő profilja olyan szoftverek fejlesztése, mely képes azonosítani embereket a térfigyelő kamerák felvételein. A vállalat hétfőn 600 millió dollárnyi befektetést szedett össze, és állítólag már zajlanak a tárgyalások egy újabb befektetői körről. Ezzel a SenseTime értéke megközelítette a 4,5 milliárd dollárt.

Ez a befektetési összeg több mint amennyit mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalat valaha össze tudott szedni ezen a bolygón, és ezzel a SenseTime lett a legértékesebb AI-startup a világon.

A vállalat tőkésítésében olyan befektetők is részt vettek, mint az Alibaba vagy az amerikai chipgyártó, a Qualcomm. Az újonnan rendelkezésre álló összegből olyan területekre kívánnak majd összpontosítani, mint a biztonság, az okostelefonok piaca vagy az önvezető autók.

Az arcfelismerés különösen felkapott fejlesztési terület Kínában, ahol a kormány a legmodernebb AI-technológiákat is csatasorba állítja, hogy minél jobban ellenőrizhesse az állampolgárok minden mozdulatát.

A SenseTime algoritmusait nagyobb kínai okostelefongyártók, azaz a Xiaomi, Vivo és Oppo mellett állami szervek is használják, önkormányzatok például a városi kamerákkal hangolták össze a szoftvereket. A vállalat amúgy azt állítja, hogy a kínai rendőrség nem általános megfigyelésre, hanem csupán bűnözök elfogására használja a szoftvereket.

A kínai kormány nagyon elkötelezett abban, hogy a jelenleg berobbanó AI-forradalom élére álljon, 2030-ra vállaltan a legnagyobb szereplők akarnak lenni a világon e téren.

Forrás: 444.hu
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
Kreativítás, fenntarthatóság, üzlet
Olvasta már?
Kreativítás, fenntarthatóság, üzlet