Szökésben lévő gyanúsítottat kaptak el AI-val felturbózott CCTV kamerák segítségével Kínában


Szökésben lévő gyanúsítottat kaptak el AI-val felturbózott CCTV kamerák segítségével Kínában
Egy koncertről szeretett volna távozni egy „Yu” néven emlegetett úr, Kína Csöcsiang tartományában, de a kijáratnál már rendőrök várták. Yu úr egy nagyobbacska (kb. 4.5 MFt érték ) burgonya szállítmányt „felejtett el” kiegyenlíteni még 2015-ben Santung tartományban, inkább odébb költözött 700 km-rel.

Mikor a koncertre bemenet áthaladt egy ellenőrzőponton, a rendszer jelezte a hatóságoknak, hogy egy keresett személyt kaphatnak el. A dolog pikantériája, hogy az elmúlt 2 hónapban, a hatóságok által üzemeltetett, AI (MI – mesterséges intelligencia) támogatású CCTV kamerák már 3 embert kaptak el ugyan annak az előadónak (Jackie Cheung) a koncertjein.

Kínában jelenleg kb. 176 millió, állami kezelésben lévő térfigyelő CCTV kamera üzemel. Az AI-val felvértezett eszközök számáról nincs pontos adat. 2020-ig 626 millióra kívánják növelni ezt a számot. A jelenlegi terndeket figyelembe véve, jó eséllyel az AI-képes/támogatott eszközök lesznek többségben.

Forrás: cnet.com; qdaily.com
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
PREDOR újdonságok az új évre
Olvasta már?
PREDOR újdonságok az új évre