Az Európai Parlament elfogadta a „drón-törvénycsomagot”


Az Európai Parlament elfogadta a „drón-törvénycsomagot”
Az Európai Parlament elfogadta az Unió valamennyi tagállamára érvényes „törvénycsomagot”, mely a drónok biztonságos üzemeltetését hivatott szabályozni, illetve frissíti a légiforgalom biztonsági szabályait.

Ezen elfogadott irányelvek közös szabályokat biztosítanak a drónok és a drónokat üzemeltető személyeket tekintve, megkönnyítve a gyártók és felhasználók törvénykövetési szándékának megvalósítását.

Az új szabályozás előírja, hogy a drónokat megtervezni, hogy azok az emberek veszélyeztetése nélkül üzemeltethetők legyenek. Ez érinti többek közt a drónok tömegét, illetve előírja az automatikus landolási rutin integrálását (pl. jelvesztés esetén). A drónüzemeltetők számára előírás, hogy tisztában legyenek a drónreptetés szabályaival, mely egyes esetekben kötelező tanfolyam elvégzését is jelentheti.

Kötelezővé válik – a legkisebb drónok tulajdonosai kivételével - a drónüzemeltetők és a drónok nyilvántartásba vétele.

Az Európai Bizottságnak még részletesebben ki kell dolgoznia olyan – az EU egészére érvényes – szabályokat, mint pl. a drónok legnagyobb repülési magassága, hatótávolsága, kockázati besorolása, illetve az ezzal kapcsolatos (tanfolyami kötelezettség, drón minősítés, stb.) irányelveket.

A civil drón technológia – becslések szerint - az EU légiközlekedési piacának akár 10%-át is kiteheti 10 éven belül. Az Európai Bizottság szerint, a drón-ipar 150 000 munkahelyet teremthet 2050-ig.

Forrás: www.europarl.europa.eu
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
PREDOR újdonságok az új évre
Olvasta már?
PREDOR újdonságok az új évre