19 szemű „sáskát” tesztel a kínai rendőrség


19 szemű „sáskát” tesztel a kínai rendőrség
Jelen esetben szó szerint, ámbátor memória csak részlegesen játszik itt szerepet. Egy adott képsorozatra adott agyi válasz, mely Buffalói Egyetem szerint ugyan úgy alkalmas a személy azonosságának nagybiztonságú megállapításához, mint az ujjlenyomat.

Az agyi aktivitás mérésére egy átalakított, hat elektródás ellátott VR (virtuális valóság) „headset”-et használnak. Egy tipikus VR headset ugyan 32 - 64 elektródával rendelkeznek, de a tudósok ebből csak hatot (3 méri az elektromos aktivitást, 2 föl, 1 referencia pont) használnak, mini elektroenkefalográf ként.

Az alanynak képeket mutatnak egy állatról, egy hírességről és egy szöveges idézetről, hogy aktiválják az agy 3 vizsgált területét. A képsorozat 1.2 mp alatt jelenik meg és még háromszor ismétlik a sorozatot. Eddigi tapasztalataik alapján, 4.8 másodperces vizsgálattal 95%-os pontossággal tudják igazolni az adott személyazonosságot.

Forrás: www.biometricupdate.com
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
DSC NEO riasztóközpontok programozása ConnectAlarm és AlarmInstall alkalmazásokhoz
Olvasta már?
DSC NEO riasztóközpontok programozása ConnectAlarm és AlarmInstall alkalmazásokhoz