Virtuális kerítést tesztelnek USA és Mexikó határán


Virtuális kerítést tesztelnek USA és Mexikó határán
Épp most folyik egy virtuális határvédelmi rendszer tesztje az USA déli határának egy kicsiny részén. Az Anduril fantázianevű, szigetüzemű (tápellátása napelemekkel is megoldható) rendszer több érzékelő (mikrohullámú mozgásérzékelő, lézeres mozgás és távrézékelők), kamera és kommunikációs rendszer harmonikus egysége egy AI (MI – mesterséges intelligencia) vezérlése mellett.

A fejlesztők állítása szerint, bármely mozgó élőlényt és objektumot képes detektálni egy 2 mérföld (kb. 3.2 km) sugarú körben. Az eddig tesztek során a rendszer 65 ember letartóztatásához nyújtott segítséget, melyek közül 16 bizonyíthatóan kábítószert csempészett, a többiek (nem bizonyíthatóan) a jobb élet reményében keltek át (törvénytelenül) az USA-ba.

Egy apró érdekesség: az Anduril mögött az a 25 éves „srác” (Palmer Luckey) áll, aki alapította és nem régiben eladta a Facebooknak az Oculust (virtuális valóság „szemüveg”).

Forrás: www.wired.com
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Opengate - fegyverdetektálás nyitott kapukkal
Olvasta már?
Opengate - fegyverdetektálás nyitott kapukkal