A Dahua új értéket teremt a hőkameráival


A Dahua új értéket teremt a hőkameráival
A hagyományos megfigyelő kamerák természetesen képesek videofelvételre nappal, jól megvilágított területeken. Ezek a kamerák videoképző képességei viszont csökkennek rosszul megvilágított terület vagy éjszaka esetén, mivel az érzékelők az érzékenység növelésével kompenzálják a fény hiányát, így zavaros képet alkotnak - ha egyáltalán sikerül a felvétel. Mivel a nappali és éjszakai megfigyelés fontos viszonyítási alap a megfigyelési rendszer hatékonyságának értékelésénél, a termikus képalkotások egyértelműen előnyt szereznek, mivel a hőenergiát emberi szemmel láthatóvá teszik.

A Dahua Technology a kamera képelemzésében és az intelligens algoritmusokban szerzett tapasztalatait felhasználva kifejlesztett olyan új generációs hőkamera termékcsaládot, melyek innovatív funkcióival rendelkeznek, a látható fényt infravörös módon mérik, így a felhasználók hatékonyan figyelhetik a területet, fényviszonyoktól függetlenül. Ezen túlmenően funkcióik magukban foglalják a fejlett képességeket, például az intelligens hőmérsékletmérést és viselkedési elemzéseket. Mindezek tovább növelik a felügyeleti alkalmazások körét, mint például a kültérvédelem vagy az alállomások berendezéseinek előzetes karbantartása.

Az új termékek 400x300 effektív képpontokkal rendelkező, fejlett, hűthető infravörös érzékelőket alkalmaznak, amelyek az előző infravörös detektorral szemben 40% -kal növelték a 336x256 effektív pixeles felbontást. Így a látószög megnövekedett, például a TPC-BF5400 13 mm-es termál objektívvel, 29,7 ° × 22,3 ° látómezővel rendelkezik, míg a régebbi TPC-BF5300 modell ugyanazon lencse 25 ° x19°. Az újabb modelleknél javították a kontrasztot és egyéb frissítéseket is véghez vittek.
A termikus képalkotás valószínűleg a legmegbízhatóbb biztonsági megoldás a kültérvédelem tekintetében, mivel a termikus kamera kevésbé érzékeny a környezet változásaira. A mozgó embereket vagy tárgyakat még teljes sötétségben is érzékeli, a nap 24 órájában és a hét minden napján.

A Dahua IVS (Intelligent Video System) egy beépített videó analitikai algoritmus, amely intelligens funkciókat nyújt: kerítésvédelem megsértésének észlelése, behatolásérzékelés és otthagyott vagy hiányzó objektumok jelzése. Ehhez bizonyos számú képpont szükséges a megfigyelési zónában. A DH-TPC-BF5400-B13 modell felhasználható egy kültéri-behatolásjelző rendszer kialakítására, láthatatlan falként használva. Ha az ajánlott 5 m-es magasságra van felszerelve, egy kamera 100 méteres kerítésként funkcionálhat - akár 100méteres kerítés területét fedheti le. Függetlenül attól, hogy nappal vagy éjszaka van-e, amint valaki egy célzott megfigyelési területbe kerül, figyelmeztetést küld a központnak.
A termikus kamera nem csak videós megfigyelést végezhet. Távoli hőmérséklet megfigyelésére is alkalmas, balesetek megelőzése céljából. A kapott sugárzási energia és a hőmérséklet közötti megfelelő összefüggés kiszámítása során a célhőmérséklet felülete különböző szürke értékeken keresztül jelenik meg. Jelenleg a hőmérsékletmérési tűrés egy bizonyos tartományon belül van: - ± 2 ° C, ± 2%. A felhasználók számára sokkal hatékonyabb információkkal szolgál bármilyen, hőt kiadó berendezésről, ezzel időt és munkát takarít meg. Ha a berendezés hőmérséklete vagy az állomás egy része meghaladja az előre beállított küszöbértéket, akkor a rendszer automatikusan riasztást indít.
A termikus kamerák esetében a sugárzás nem csak a hőmérséklet függvénye, a környező légkör is sugároz, különösen a magas hőmérsékletű tárgyak, melyek közel vannak és amelyek a célfelületen tükröződnek. Az objektum és a visszavert hő sugárzását a légköri felszívódás is befolyásolja. Ezért figyelembe kell venni a különböző hő források hatását, hogy pontos hőmérsékletet lehessen mérni.

A pontos hőmérsékletmérésnek tartalmaznia kell ezt a három lépést:

 • A külső hőmérséklet-interferenciát kizárva úgy, hogy a céltárgy felszínén terelőlemezt vagy magas emissziós (infravörös energiát      kibocsátó) anyagot helyez el, hogy az eredmény a lehető legpontosabb legyen.
 • Megfelelő távolságot kell tartani annak biztosítására, hogy a cél legalább 10x10 képpontot foglaljon el a képen.
 • Az energiaátviteli veszteségeket figyelembe véve, különösen a magas hőmérséklet és a páratartalom esetén, a légköri átviteli      együttható nyilvánvalóan csökken.


 • Összefoglalva:

  A hagyományos megfigyelési módszerek nem elégségesek minden fenyegetés kezelésében. A legkorszerűbb technológiák szükségesek a veszélyek hatékony megelőzéséhez és a lehető legrövidebb idő alatt történő reagáláshoz. A Dahua termikus képalkotó készülékek - amelyek a héten kerülnek bemutatásra az IFSEC nemzetközi biztonságtechnikai kiállításon -, nyújtanak biztonságot számos területen. A "Biztonságosabb társadalom és az intelligensebb életkörülmények biztosítása" elnevezésű küldetés révén a Dahua továbbra is az innovációra, a minőségre és a kiemelkedő szolgáltatásra összpontosít, hogy partnereit és ügyfeleit ezek szerint szolgálja világszerte.

  Forrás: IDE kattintva elérhető
  Dahua megoldásokat keresse a Novosec Security Kft.-nél.
  Keressen minket bizalommal!
  Tagek:

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 515-3500
  Email: info@securifocus.com
  DAHUA: SMD 3.0 intelligens észlelés
  Olvasta már?
  DAHUA: SMD 3.0 intelligens észlelés