Videosec SuperStarlight kamerák a napelem parkok védelmében


Videosec SuperStarlight kamerák a napelem parkok védelmében
A SuperStarlight technológiáról már beszéltünk az elmúlt alkalmak során, illetve bemutattuk a konkrét kamera modelleket is, amelyek a kínálat részét képezik. Ezúton egy konkrét alkalmazási területre szeretnénk felhívni a figyelmet.

A napelem parkok immáron már szerves részét képezik a tájnak és napjaink környezettudatosabb felfogású világában borítékolható, hogy egyre több fog belőlük épülni. A rongálástól és eltulajdonításoktól való védelmük fontos követelmény, az aktív védelmi rendszerek (pl.: kerítés) mellet fontosak a további védelmi megoldások is, ilyen lehet az év minden napján 0-24 órában szolgálatot teljesítő kamerarendszer.

Problémát okozhat, hogy ezek a parkok a legtöbb esetben nem urbanizált környezetben vannak, kevés vagy szinte egyáltalán nincsen semmilyen megvilágítás, illetve sok körülöttük a zöld felület, ami köztudottan rontja az IR LED-ek hatásfokát, a növényekben található klorofil miatt. További probléma lehet még a rovarok, pókok megjelenése a kamera optikája előtt, mivel az IR LED-ek által kibocsájtott fény tartománya és a hő vonzza őket.

Ebben a környezetben lehetnek megfelelőek a SuperStarlight technológiájú kamerák, amelyek éjszaka is képesek színes képet biztosítani, ezáltal kiküszöbölve a hagyományos IR LED-ekkel való megvilágítás okozta nehézségeket. Tisztább, homogénebb és éjszaka is színes kép, röviden összefoglalva ez teszi alkalmassá a technológiát erre az alkalmazási területre.

Mindez elérhető varifokális optikájú cső, fix optikájú cső és dóm kivitelben, kiegészítve az 500 méter hatótávolságú lézeres LED-ekkel ellátott PTZ kamerákkal egy valóban használható és előremutató videó-megfigyelőrendszer építhető ki.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
Őszi UNV kamera akció a DSC Hungáriánál
Olvasta már?
Őszi UNV kamera akció a DSC Hungáriánál