Erősödik a kínai biztonságtechnikai termékkel szembeni nyomás Washingtonban


Erősödik a kínai biztonságtechnikai termékkel szembeni nyomás Washingtonban
Név szerint említették meg a Hikvisiont és a Dahuát abban a törvénytervezetben, melynek célja a kínai biztonságtechnikai és kommunikációs termékek alkalmazásának betiltása.

Amennyiben a képviselőházi törvénymódosító indítványra – melyet 351/66 arányban fogadtak el és mintegy 717 Mrd dollárnyi beszerzési tételt érint a 2019-es évben - a Szenátus is rábólint, ezen termékek nem indulhatnak egyetlen, az USA kormánya által kezdeményezett projektben sem.

A módosítás benyújtói arra hivatkoznak, hogy a kínai kormányzat ezen eszközöket is felhasználhatja kémkedési és egyéb célokra. A márkatermékeken felül, a tiltás kiterjedne a márkajelzés nélküli, ill. OEM termékekre is, ami számos ismert márkát érint. A név szerint említett két gyártó mindegyike kiemelte, hogy messzemenően jogkövető magatartást tanúsítanak, termékeik kapcsán kiemelt szerepet kap az IT-biztonság és az adatvédelem.

Forrás: IDE kattintva elérhető
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
A Hikvision napelemes kameráit teszteltük
Olvasta már?
A Hikvision napelemes kameráit teszteltük