A Nap ereje a kaputechnikában

Key Sole Solar Power szett sorompó és kapu automatizálási rendszerekhez

A Nap ereje a kaputechnikában
Az olasz Key Automation-nél a termékek megtervezésének folyamatánál az egyik kulcsfontosságú szempont a végfelhasználók kényelme. Való igaz, ha a tulajdonos Key automatizációs rendszert használ élvezheti az egy gombnyomásra szinte teljesen zajtalanúl nyíló kert kapuját vagy garázs ajtaját. De mi van akkor ha a kapu automatizálási rendszert utólag akarja telepíteni és vésni kell vagy fel kell szedni a díszburkolatot amire a tulajdonos oly annyira büszke; vagy mi van akkor ha az automatizálni kívánt kapu nagyon messze van minden tápforrástól?

Az ilyen és ehhez hasonló esetekre fejlesztette ki a Key Automation a SOLE SOLAR POWER szettet, ami a Key kapu és közúti sorompó automatizálások 24V-os DC tápellátását biztosítja.

A Sole Solar Power szett főbb elemei:
 • SLP030W a polikristályos szilícium cellákból felépülő napelemes panel. A panel csúcsteljesítménye Pmax = 30W. Csúcsteljesítmény esetén a munkaponti kapocsfeszültség Vmp = 34,4V; a munkaponti áram pedig Imp=0,87A. Működési hőmérséklet -40 - +85 Celsius-fok. A panel mérete 510 x 541 x 30 mm, súlya 3,75kg.
 • A rozsdamentes acél rögzítő szerelvény készlet, amely a napelemes panel egyszerű rögzítését kínálja 0-tól 90 fokos szögben, legyen szó tartóárbocról vagy fix tartófelületről.
 • 2 darab AGM (felitatott üvegszálas avagy Absorbed Glass Mat) kiváló minőségű akkumulátor, amelyek számos mély kisülési ciklusra képesek. Többek között, kimondott felhasználási területük a napelemes rendszerek, hiszen a gyártási technológiájuknak köszönhetően jellemző rájuk a hosszabb idejű kisebb áramfelvétel és célszerű szinte állandóan tölteni és némileg meríteni őket, mert állásban drasztikusan csökken az élettartamuk. Mondhatjuk, hogy ők az akkumulátorok maraton futói; jó lehet drágábbak, de hosszú távon ők a nyerők.
 • A napelemes töltésvezérlő LCD kijelzővel, amely garantálja a megbízható működést. Biztosítja a napelem optimális munkapontban való üzemét. Az akkumulátor felügyeleti funkciók figyelemmel kísérik a töltési és a fogyasztási adatokat, amelyeknek köszönhetően ellátják a túltöltés és a mélykisütés elleni védelmet. A rendszer 4 akkumulátor típust tud megkülönböztetni. Az akkuk terhelésnél 3 munkamódot tudunk beállítani: az akkuk állandóan terhelhetők 24 órán keresztül (alapbeállítás), akkuk kizárólag napközben terhelhetőek (éjszaka 1 üzemmód) - alkonykapcsoló segítségével naplementével kikapacsolva és bekapcsolva napkeltekor, időzített terhelés napnyugta után és napkelte előtt (éjszaka 2 üzemmód). Az esetleges felmerülő üzemzavarok hibakód üzenetekként jelennek meg az LCD kijelzőn.
 • Külső műanyag doboz a töltésvezérlő és az akkumulátorok tárolására. Méretei: 316(H) x 396(M) x188(SZ) mm.


 • A szett rendkívül könnyen és egyszerűen telepíthető, az összes vezeték és az illesztéseik adottak. A kialakítása robusztus, ennek köszönhetően ellenáll a magas szélnyomásnak, a jégesőnek és a hóterhelésnek. A Sole Solar Power szett egy teljesen önálló, önfenntartó rendszer, amely a nap megújuló tiszta energiáját használja.

  Lehetőség van arra, hogy megbecsüljük a Sole Solar Power szettel szemben támasztott áramfogyasztást és így a manőverek számát, összefüggésben a teljes rendszer energiafogyasztásával és az akkumulátorok által biztosított teljesítménnyel.
  A napi fogyasztás 4 tényező összege:
  1. A = fogyasztás készenléti üzemmódban, amikor a kapu zárva van;
  2. B = fogyasztás, ha a kapu nyitva van és nem mozog;
  3. W = fogyasztás, amikor a kapu mozgásban van nyitást vagy zárás közben;
  4. NLS = éjszakai fényrendszer aktiválása éjszakai órákban (opcionális);

  Napi fogyasztás = A + B + W + NLS

  A készlet megfelelő használatához meg kell győződni arról, hogy a napi fogyasztás nem haladja meg a napelemes tápellátást. A gyártó mérési eredményei azt támasztják alá, hogy a Sole Solar Power rendszer csatlakoztatva a megfelelő 24V-os KEY kapumozgató motorokra több mint 30 ciklust tud működtetni naponta és a legrosszabb esetben is, teljesen feltöltött akkumulátorok esetén, töltés nélkül több mint 1 hét készenléti időt biztosít.

  A Sole Solar Power szett a következő Key 24V-os motorokkal kompatibilis:
 • Tolókapu motorok: SUN sorozat, TURBO sorozat
 • Szárnyaskapu motorok: RAY sorozat, Star sorozat, REVO sorozat, MEWA      sorozat
 • Sorompók: ALT sorozat


 • A KEY Automation termékek kizárólagos hivatalos magyarországi forgalmazója a Novosec Security Kft.
  Kérdés esetén keressenek minket bizalommal!

  Lendvai Tibor
  Key termékmenedzser
  Novosec Security Kft  Tagek:

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 515-3500
  Email: info@securifocus.com
  DSC NEO és NEO Pro integráció Kantech EntraPass szoftverbe
  Olvasta már?
  DSC NEO és NEO Pro integráció Kantech EntraPass szoftverbe