A Nap ereje a kaputechnikában

Key Sole Solar Power szett sorompó és kapu automatizálási rendszerekhez

A Nap ereje a kaputechnikában
Az olasz Key Automation-nél a termékek megtervezésének folyamatánál az egyik kulcsfontosságú szempont a végfelhasználók kényelme. Való igaz, ha a tulajdonos Key automatizációs rendszert használ élvezheti az egy gombnyomásra szinte teljesen zajtalanúl nyíló kert kapuját vagy garázs ajtaját. De mi van akkor ha a kapu automatizálási rendszert utólag akarja telepíteni és vésni kell vagy fel kell szedni a díszburkolatot amire a tulajdonos oly annyira büszke; vagy mi van akkor ha az automatizálni kívánt kapu nagyon messze van minden tápforrástól?

Az ilyen és ehhez hasonló esetekre fejlesztette ki a Key Automation a SOLE SOLAR POWER szettet, ami a Key kapu és közúti sorompó automatizálások 24V-os DC tápellátását biztosítja.

A Sole Solar Power szett főbb elemei:
  • SLP030W a polikristályos szilícium cellákból felépülő napelemes panel. A panel csúcsteljesítménye Pmax = 30W. Csúcsteljesítmény esetén a munkaponti kapocsfeszültség Vmp = 34,4V; a munkaponti áram pedig Imp=0,87A. Működési hőmérséklet -40 - +85 Celsius-fok. A panel mérete 510 x 541 x 30 mm, súlya 3,75kg.
  • A rozsdamentes acél rögzítő szerelvény készlet, amely a napelemes panel egyszerű rögzítését kínálja 0-tól 90 fokos szögben, legyen szó tartóárbocról vagy fix tartófelületről.
  • 2 darab AGM (felitatott üvegszálas avagy Absorbed Glass Mat) kiváló minőségű akkumulátor, amelyek számos mély kisülési ciklusra képesek. Többek között, kimondott felhasználási területük a napelemes rendszerek, hiszen a gyártási technológiájuknak köszönhetően jellemző rájuk a hosszabb idejű kisebb áramfelvétel és célszerű szinte állandóan tölteni és némileg meríteni őket, mert állásban drasztikusan csökken az élettartamuk. Mondhatjuk, hogy ők az akkumulátorok maraton futói; jó lehet drágábbak, de hosszú távon ők a nyerők.
  • A napelemes töltésvezérlő LCD kijelzővel, amely garantálja a megbízható működést. Biztosítja a napelem optimális munkapontban való üzemét. Az akkumulátor felügyeleti funkciók figyelemmel kísérik a töltési és a fogyasztási adatokat, amelyeknek köszönhetően ellátják a túltöltés és a mélykisütés elleni védelmet. A rendszer 4 akkumulátor típust tud megkülönböztetni. Az akkuk terhelésnél 3 munkamódot tudunk beállítani: az akkuk állandóan terhelhetők 24 órán keresztül (alapbeállítás), akkuk kizárólag napközben terhelhetőek (éjszaka 1 üzemmód) - alkonykapcsoló segítségével naplementével kikapacsolva és bekapcsolva napkeltekor, időzített terhelés napnyugta után és napkelte előtt (éjszaka 2 üzemmód). Az esetleges felmerülő üzemzavarok hibakód üzenetekként jelennek meg az LCD kijelzőn.
  • Külső műanyag doboz a töltésvezérlő és az akkumulátorok tárolására. Méretei: 316(H) x 396(M) x188(SZ) mm.


  • A szett rendkívül könnyen és egyszerűen telepíthető, az összes vezeték és az illesztéseik adottak. A kialakítása robusztus, ennek köszönhetően ellenáll a magas szélnyomásnak, a jégesőnek és a hóterhelésnek. A Sole Solar Power szett egy teljesen önálló, önfenntartó rendszer, amely a nap megújuló tiszta energiáját használja.

    Lehetőség van arra, hogy megbecsüljük a Sole Solar Power szettel szemben támasztott áramfogyasztást és így a manőverek számát, összefüggésben a teljes rendszer energiafogyasztásával és az akkumulátorok által biztosított teljesítménnyel.




    A napi fogyasztás 4 tényező összege:
    1. A = fogyasztás készenléti üzemmódban, amikor a kapu zárva van;
    2. B = fogyasztás, ha a kapu nyitva van és nem mozog;
    3. W = fogyasztás, amikor a kapu mozgásban van nyitást vagy zárás közben;
    4. NLS = éjszakai fényrendszer aktiválása éjszakai órákban (opcionális);

    Napi fogyasztás = A + B + W + NLS

    A készlet megfelelő használatához meg kell győződni arról, hogy a napi fogyasztás nem haladja meg a napelemes tápellátást. A gyártó mérési eredményei azt támasztják alá, hogy a Sole Solar Power rendszer csatlakoztatva a megfelelő 24V-os KEY kapumozgató motorokra több mint 30 ciklust tud működtetni naponta és a legrosszabb esetben is, teljesen feltöltött akkumulátorok esetén, töltés nélkül több mint 1 hét készenléti időt biztosít.

    A Sole Solar Power szett a következő Key 24V-os motorokkal kompatibilis:
  • Tolókapu motorok: SUN sorozat, TURBO sorozat
  • Szárnyaskapu motorok: RAY sorozat, Star sorozat, REVO sorozat, MEWA      sorozat
  • Sorompók: ALT sorozat


  • A KEY Automation termékek kizárólagos hivatalos magyarországi forgalmazója a Novosec Security Kft.
    Kérdés esetén keressenek minket bizalommal!

    Lendvai Tibor
    Key termékmenedzser
    Novosec Security Kft



    Tagek:

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    VIVOTEK RX9502 hálózati megjelenítő
    Olvasta már?
    VIVOTEK RX9502 hálózati megjelenítő