AI/MI alapú 3D arcfelismerés


AI/MI alapú 3D arcfelismerés
A Nyugat-Ausztráliai Egyetem kutató új (AI/MI: mesterséges intelligencia) alapokra kívánják helyezni a 3D-s arcfelismerés technológiáját.

A kutatók szerint, az általuk fejlesztett (jelenleg tesztelési célra közkinccsé tett) modell, forradalmasíthatja az arcfelismerés világát. Az FR3DNet létrehozásakor 100 000 egyén 3.1 millió arc-scan táplálták a rendszerbe, majd megtanították arra, hogy az adatok elemzését követően vizsgáljon meg egy adott arcot és vesse össze az adatbázisban található adatokkal.

Kétségtelen, hogy a 3D kínálta extra információk, kiegészülve az AI/MI előnyeivel jelentősen több információból meríthet, nagyobb hatékonysággal dolgozhat, mint a 2D-s megoldások. A technológiának, minden előnye mellett, jelenleg két hátulütője van. Az egyik, hogy egy 3D-s arc-scan rögzítéséhez az alany tevőleges részvétele kell; a másik a 3D-s kamerák ára.

A projekt vezetője (Dr. Syed Zulqarnain Gilani) nem aggódik, meglátása szerint, a 3D-s kamerák ára dinamikusan csökken, így hamarosan a szélesebb piac számára is megfizethető közelségbe kerülnek.

Forrás: Phy.Org
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
Mit tervez a SecuriFocus 2022-ben?
Olvasta már?
Mit tervez a SecuriFocus 2022-ben?