EuroVideo CCTV rögzítők a Riarex Kft-től


EuroVideo CCTV rögzítők a Riarex Kft-től
Az Eurovideo márkanév már évek óta egyet jelent a kedvező ár / érték aránnyal, a könnyű kezelhetőséggel, stabil működéssel és az ügyfél megelégedésével. A szigorú gyártástechnológiai folyamatok és az elkészült termékek folyamatos tesztelése, minőségellenőrzése garantálja a magas termékszínvonalat. A fejlesztés töretlen, újabb és újabb eszközök kerülnek le a gyártószalagról és jutnak el a kereskedők polcaira. Most az új rögzítők kerülnek reflektorfénybe.

Az Eurovideo gyártói fejlesztése eredményeként jelentősen bővült a kínálatban fellelhető rögzítők választéka. A tendencia, hogy piaci elvárás lett a CCTV rendszerek moduláris átjárhatósága – videojel szabványoktól függetlenül – egyre jobban erősödött az elmúlt időszakban. Sorra jelentek meg a piacon a több normát kezelő kamerák. A „4in1” kamerák megjelenésével leegyszerűsödött a telepítő dolga a kameraválasztás szempontjából, rugalmasabb és költséghatékonyabb lett egy-egy meglévő rendszer bővítése a kor elvárásainak megfelelően. A CCTV rendszer HD felbontású kamerákkal való bővítése értelemszerűen magával vonzotta a rögzítő cseréjét is, mivel a meglévő DVR-ek nem voltak képesek a HD felbontású kép feldolgozására. Kezdetben a rögzítőkben valamelyik HD norma (TVI, CVI, AHD) volt elérhető, a nagy múltra visszatekintő CVBS videojel formátum mellett. Aztán megjelentek a Tri-brid illetve Penta-brid rögzítők is. Az első generációs készülékeknél a csatornákat külön konfigurálni kellet a bemenő jel típusára, ma már ezt a rögzítők automatikusan, -„self-adaptive” módon – önállóan elvégzik.

Az új EuroVideo X-LINE XVR család ezt a legkorszerűbb „Penta-brid” bemenő jel kompatibilitást képviseli. Automatikusan felismeri az adott csatorna bemenő jelének formátumát, ami lehet nagyfelbontású TVI, CVI, AHD, vagy CVBS egyaránt. Természetesen IP kamerák is integrálhatók a rögzítőbe nagy csatornaszámban, így adott esetben „kvázi NVR”-ként is üzemelhetnek!

A termékpaletta bővítés eredményeként új NVR típusok is megjelentek az EuroVideo kínálatában. Az új EuroVideo NVR családnak már nem okoz gondot az akár 4K felbontású képek kezelése „realtime” frissítéssel, a felvétel szintén 4K felbontással is visszanézhető!

Jó hír a telepítőknek, rendszerintegrátoroknak, hogy a készülékek menüje egységes, könnyen kezelhető, akár EuroVideo X-LINE XVR, akár NVR programozása a feladat.

A készülékek szoftverbázisa is azonos és az utolsó szoftver verzió kezelő felülete (GUI) néhány újdonságot is hozott magával: Az Eurovideo fejlesztő mérnökeinek az egyes eszközök fizikai jellemzői mellett, mint pl. széles működési hőmérséklet tartomány, zavar és túlfeszültség védelem, a szoftveres biztonság is fontos kritérium. Mivel az utóbbi években megszaporodtak a rosszindulatú hacker támadások a kamerás rendszerek tekintetében, ajánlott volt az eszközök felhasználói felületeinek védettebbé tétele. Ennek jegyében a gyártó megszűntette az eszközök Telnet alapú távoli elérhetőségét, mivel ez esetben könnyen felfedhetőek a felhasználó személyes adatai, jelszava. További biztonságot növelő változás az IP kamerákban és a rögzítőkben az erősebb jelszavak preferálása. Az eszköz figyelmeztet a túl egyszerű jelszó használatára és felugró ablakban felajánlja a módosítást azonnal vagy egy óra múlva, ezzel hagyva időt a beállítások elvégzésére.

Az elfelejtett jelszó visszaállításának procedúrája is megváltozott, két lehetőséggel élhetünk:
Beállításkor felvihető opcionálisan három biztonsági kérdés, melynek megválaszolása lehetővé teszi az új jelszó létrehozását. A másik lehetőség egy jelszó védő fájl generálása, amit a gyártó által megadott e-mail címre kell elküldeni, majd a visszaállító kód a készülékbe felvitt címre érkezik.

A másik lényegi változás a szoftverben a rögzítés beállításánál történt. Mozgás érzékelésre induló rögzítéskor már beállítható az előriasztás ideje (5-30 mp). Így már a mozgás kezdete előtti másodpercek is visszanézhetőek. Ezen felül megjelent egy új menüpont, ahol a HDD S.M.A.R.T. adatokat lehet lekérni, illetve SMART ellenőrzést lehet végezni. Az elérhető felbontás nőtt, a kisebb tudású XVR-ek is tudják az 5MP-es felbontást rögzíteni 12 fps-al.

A rögzítők szoftveres támogatását a Herospeed CMS, VMS MonitorClient, Search Tool programjai biztosítják, mobiltelefonos eléréshez a – szintén e cég nevével fémjelzett – FREEIP applikáció használható mind iOS és Android rendszert használó telefonhoz. Az alkalmazással esemény üzeneteket is fogadhat képpel együtt pl. mozgásérzékelés esetén (push üzenet). (Az applikáció magyar nyelven is elérhető.) A távoli elérés - a szintén rohamosan terjedő - felhő alapú (P2P) technológián alapul.
Az applikáció letöltéséhez és az eszköz regisztrációjához a készülék menüjében elhelyezett QR kódok segítenek. Az app telepítése után mindössze regisztrálnunk kell a FREEIP felületén, majd az adott készülék felvétele után már meg is kezdhetjük a távoli betekintést a mobilunkon keresztül.

Két rögzítő specifikációja az Eurovideo XVR és NVR családból:EVD-XVR08/200A4FH
8 csatorna analóg 1080p@30fps vagy 32 csatorna IP 1080p@30fps vagy 6 csatorna AHD + 10 csatorna IPC vagy 4+12 vagy 2+14
 • Kimenetek: HDMI (4K) / VGA / CVBS
 • Audió: 4 Be / 1 Ki
 • Tömörítés: H.264
 • AHD bemenet: 5MP@12fps/4MP@15fps/3MP@18fps/1080p@30fps
 • IPC bemenet: 8MP/6MP/5MP/4MP/3MP/2MP/1MP@30fps (sávszélesség: max. 200 Mbps)
 • Visszajátszás: 1 vagy 8 csatorna egyszerre
 • Távoli elérés: P2P, DDNS
 • RS485, 2xUSB, 1xRJ45
 • 1 HDD (max. 6TB, javasolt típus: SEAGATE SkyHawk)
 • EVD-XIP09/200A1-4K
  9 csatorna IPC 9x5MP@25fps (8x4K@25fps)
 • Kimenetek: HDMI (4K) / VGA
 • Audió: 1 Be / 1Ki
 • Tömörítés: H.264 és H.265
 • IPC bemenet: 8MP/5MP/4MP/3MP/2MP/1MP@30fps (sávszélesség: max. 80 Mbps)
 • Visszajátszás: 1x4K vagy 4 csatorna egyszerre 1080p
 • Távoli elérés: P2P, DDNS
 • 2xUSB, 1xRJ45
 • 1 HDD (max. 6TB, javasolt típus: SEAGATE SkyHawk)


 • Tagek:

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 515-3500
  Email: info@securifocus.com
  Bemutatkozik a Paradox ZX22 rádiós átjelzője
  Olvasta már?
  Bemutatkozik a Paradox ZX22 rádiós átjelzője