Az emberi aktivitások precíz érzékelése


Az emberi aktivitások precíz érzékelése
Ismerje meg a Vivotek intelligens mozgásérzékelő technológiáját!

Emberérzékelés

A VIVOTEK kihasználta széles körű tapasztalatait a megfigyelési területen, valamint hatalmas képi adatbázisokat használt fel, hogy kifejlesszen egy neurális hálózat-alapú érzékelőt kifejezetten az emberi formák számára. Az emberi sziluett adatbázis és a gyors válaszoknak egy előre képzett mélytanulási modelljén keresztül az intelligens motor azonnal felismeri az emberi formák megjelenését a megfigyelt területen. Mivel leginkább az emberek a videomegfigyelés tárgya, így az ember észlelés funkció lehetővé teszi a felhasználók számára a gyors telepítési beállításokat. Az emberérzékeléssel csak az emberi tevékenységek fognak riasztást generálni, míg a növényzet mozgását, vagy mondjuk a járművek és állatok feltűnését képes figyelmen kívül hagyni. Ez a funkció segít csökkenteni mind a téves riasztások lehetőségét, mind pedig a kamera konfigurálására szánt időt.
A fenti képpár bemutatja az okos mozgásérzékelés fokozott pontosságát. A piros elemekkel jelzett riasztások jelzik a bal képen, hogy számos téves riasztás jött létre a hagyományos mozgásérzékeléssel. A jobb képen az okos mozgásérzékelés látható – csak az emberi forma indítja el a riasztást.

Bármilyen fényviszony mellett alkalmazható

Nappali, éjszakai és sok egyéb fényviszonyt tartalmazó több ezer forgatókönyvből álló adatbázisból épül fel az okos mozgásérzékelés mély tanulási algoritmusa olyan világítási modellekkel, amelyek gyorsan alkalmazkodnak a felhasználó rendszeréhez. Az intelligens mozgásérzékelés világítási modelljei olyan viszonyok lekezelésére is alkalmassá teszik ezt a funkciót, mint nagy kontrasztú napfényes környezet, beltéri világítás vagy világítás nélküli esetek, fényszórók miatti téves riasztások, vagy más potenciális zavaró tényezők. Továbbá, a beágyazott világítási modellek azt is jelentik, hogy a felhasználóknak nem kell finomhangolnia a mozgás érzékenységét a különböző alkalmazási területekhez, vagy a különböző napszakokhoz.
Időszűrés

A Vivotek fejlett időszűrést is nyújt az okos mozgásérzékelő technológiával. Az időszűrés beállításai két paramétert tartalmaznak: Minimális aktivitás-időtartam és tevékenység egyesítési intervallum. Ha egy gyorsan mozgó objektum nem indokolja egy esemény elindítását, a felhasználó be tudja konfigurálni a minimális aktivitási hosszt, mellyel tulajdonképpen azt adhatjuk meg, hogy az objektum meddig tartózkodjon az érzékelési területen, mielőtt egy esemény elindul. Másrészt, az aktivitás tevékenység egyesítési intervallum konfigurálható a másodpercek maximális számával, lehetővé téve azon mozgások elkülönítését, melyeket egyetlen objektum indított el. Az időben egymáshoz közeli mozgások egyetlen esemény alkotóelemeinek tekinthetők, így ezek egységes riasztásként értelmezhetők, ezáltal csökkentve a megtekintendő események számát. Ez biztosítja, hogy a riasztások akkor is kiválthatók, ha csak perceket és nem folyamatos mozgást észlelnek.

Intuitív beállítás

A VIVOTEK intelligens mozgásérzékelő technológiája a hagyományos konfigurációs továbbfejlesztése, amely a képen lévő objektumok méretére támaszkodik, és intuitív felületen mutatja, hogyan változik valós időben a mozgásaktivitás az idő tengely mentén. Ez világosan láthatóvá teszi a felhasználók számára, hogy az aktuális konfiguráció képes-e hatékonyan érzékelni a mozgást az adott képen.

A kamera által gyűjtött aktivitási adatok átfogó grafikonokon jelennek meg. A grafikus felületen keresztül a felhasználók nyomon követhetik és összehasonlíthatják a korábban keletkezett adatokat, valamint finomhangolhatják az érzékelési paramétereket.

Azoknál az okos mozgásérzékelést használó felhasználóknál, akik úgy döntöttek, hogy nem használják az ember észlelési funkciót, az érzékelési küszöbérték az élőkép megfigyelése közben is megváltoztatható. Az aktivitási diagram 60 másodperces időtartamot fed le az X-tengelyen. Az Y-tengely pedig százalékosan jelzi a riasztott pixelek mennyiségét a látómezőben. Ily módon a felhasználó meggyőződhet arról, hogy a mozgásérzékelés megfelelően van-e konfigurálva.

Összefoglalás

A Vivotek okos mozgásérzékelése lehetővé teszi az emberi tevékenység azonnali felismerését, hatékonyan csökkentve a téves riasztások számát és az ezek ellenőrzésére fordított időt. A kezdeti beállításnál, az intelligens mozgásérzékelés csökkenti a telepítéshez szükséges időt és a konfigurációs hibák lehetőségét, miközben minimalizálja a téves riasztások számát. Az intelligens mozgásérzékelés könnyen alkalmazható a legtöbb megfigyelési helyzet esetén anélkül, hogy unalmas telepítési feladatokra és kiigazítási műveletekre lenne szükség a helyszínen.

Vivotek termékekért kattintson IDE!

További információ:


Gyarmati Bálint
Biztonságtechnikai üzletágvezető
Alphasonic Kft.
(1) 883 3109
security@alphasonic.hu
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
HID Signo Express & Seos Essentials
Olvasta már?
HID Signo Express & Seos Essentials