Újdonságok a Paradoxnál


Újdonságok a Paradoxnál
Az ügyfeled nyugalomra vágyik?
Nincs más dolgod, mint az új Insite Gold rendszert a figyelmébe ajánlani, amellyel a riasztórendszerét teljeskörűen kontrollálhatja.


A Paradox tovább finomította az INSITE GOLD applikációt, melynek immár iPhone-on a v2.1.0-ás, Androidon pedig a v2.2.0-ás verziója érhető el!

Az alábbi frissítések / javítások történtek:

Android rendszeren:
 • Biztosítják a kompatibilitást a 8-as verziójú Android      rendszerrel.
 • Az utolsó kamera törlésekor előfordulhatott, hogy leállt az      applikáció, a hibajavítás megtörtént az új verzióban.
 • A SITE létrehozásakor, ha a modul lista üres, megjelenít egy üzenetet (így láthatjuk, hogy miért nem tudjuk folytatni a SITE      létrehozást – például, mert nincs online állapotban a modul).
 • Megmutatja a megfelelő WiFi nevet a HD88-nak.
 • Stabilitást és teljesítménynövelést eredményező javítások.


 • iOS rendszeren: Javítások
 • Előfordulhatott, hogy az applikáció a SITE listát üresnek mutatta.
 • Pánik riasztás utáni kikapcsoláskor hibásan mutatta a terület állapotát.
 • A PGM nevének megváltoztatása után az applikáció leállhatott.
 • A Security és PGM lap közötti váltáskor előfordult, hogy leállt az applikáció.
 • Stabilitást és teljesítménynövelést eredményező javítások.


 • A fenti listából látható, hogy a gyár nagy hangsúlyt fektet a rendszer fejlesztésére és tökéletesítésére. Ennek köszönhetően a jövőben újabb és újabb funkciókat várhatunk az Insite Gold rendszerben.

  A QR kódos WiFi kamera beállítás már az előző verziónál elérhetővé vált, az erről készült leírás letölthető az INSITE GOLD applikáció mellől. Természetesen rendelkezésre állnak a funkciót kiszolgáló firmware-ek is, a HD78 esetén a v2.03.021, míg a HD88 esetén a v1.00.000.

  FONTOS! Új telepítés esetén győződjünk meg róla, hogy ezeket, vagy frissebb firmware-ű eszközöket használunk. Régebbi firmware-ű kamerák esetén LAN-on keresztül csatlakoztassuk a kamerákat, majd az INSITE GOLD-on keresztül elvégezhetjük a frissítést. Ezután már használhatjuk a QR kódos kamera beállítást a WiFi kapcsolat konfigurálásához.

  A teljes szolgáltatási kör kihasználhatósága miatt a Paradox úgy döntött, hogy a HD78 és HD88 kamerák mellett ezentúl mindenképpen szükséges használni vagy egy IP, vagy egy PCS modult. Ilyen funkció például az új PGM widget, aminek a segítségével az Androidos készülékeken a rendszerbe való belépés nélkül is elvégezhetjük kimenetek vezérlését, például kinyithatunk egy kaput, vagy kapcsolhatunk egy lámpát.

  A widget hozzáadásakor kiválaszthatjuk, hogy melyik SITE mely PGM-jeit szeretnénk látni. Ha több SITE-unk van (pl.: lakás, munkahely), akkor mindegyik SITE-hoz kirakható egy 3x2-es widget (minden SITE-hoz egy darab), és minden SITE-ról maximum 8 db PGM rendelhető a widgethez. Ez utólag is állítható. A widget „fejlécében” látjuk a SITE nevét, így nem keverjük össze a rendszereket.

  A frissítés gombra kattintva a widget lekéri a PGM-ek aktuális állapotát, majd lehetőségünk van innen vezérlés indítására. Ha egy PGM kimenetet valamely státusz állapot követésére programozzuk, akkor a frissítés után a rendszerünk állapotát is megnézhetjük, még mindig anélkül, hogy ténylegesen beléptünk volna az applikációba.

  Tehát mire is jó nekünk a widget?

  Az applikációba mindenképpen be kell jelentkeznünk és csak ezután látunk a rendszerről információkat, valamint egy másik lapra átváltva tudnánk vezérlést indítani, például kinyitni egy kaput. Ezzel szemben a widgetet elhelyezhetjük akár a telefonunk főképernyőjén is, a frissítést megnyomva szinte azonnal, egy gombnyomással nyithatunk kaput, vagy státuszt követő PGM esetén látjuk a rendszerünk állapotát.


  Az applikáció újdonsága még a betekintés kibővített, felhasználói szintű szabályozása. Eddig csak a felhasználóknál dönthettük el, hogy milyen módon tekinthetnek be: soha; csak riasztás után; mindig. Az új verzióban ez kibővül kameránkénti beállításokkal is, minden egyes kameránál eldönthetjük, hogy arra a kamerára: nem lehet betekinteni; csak élesített állapotban lehet betekinteni; mindig betekinthető.

  Emellett az applikációból szabályozhatóak a fő eseménycsoportok szerinti PUSH értesítések, hogy kérünk-e értesítést a hibákról vagy az élesítésekről – hatástalanításokról, a kameráknál pedig a fenti beállítások szerint kameránként szabályozhatjuk a betekintésekről küldött PUSH értesítéseket is (a betekintési jogosultsággal együtt).


  Ide kapcsolódik a Smart PUSH funkció, mely csökkenti a triggerelt felvételek (Record on Trigger - ROT) PUSH mennyiségét.
  Ezt úgy kell elképzelni, hogy alapesetben minden mozgás esetén a kamera készít egy felvételt, amely mozgás történhet a kamera saját érzékelője előtt, vagy történhet 2 másik zónában. Ez a felvétel készítés a ROT. Eddig minden ROT eseményről küldött a kamera egy PUSH üzenetet. Ez a ROT PUSH. Belátható, hogy ez bizonyos helyszíneken rengeteg PUSH üzenetet generálhat, ami akár zavaró is lehet.

  Erre találta ki a Paradox a Smart PUSH funkciót. Ez a kameránként engedélyezhető és beállítható funkció úgy működik, hogy ha 2,5 percen belül 2 ROT történik, akkor több ROT PUSH-t nem küld, hanem megvárja a beállított mozgás nélküli időszakot (15 perc, 30 perc, stb.), és ha az letelt, csak utána fog újra ROT PUSH üzenetet küldeni. Természetesen a felvételeket minden mozgásról el fogja készíteni, a funkció csak a küldött üzenetek számát csökkenti.


  A Smart PUSH beállításához a kamerakép alatti ROT kapcsolót kell hosszan nyomni:


  Újdonság még a Smart PGM, mely zóna státusz kijelzésre is használható. Bármelyik PGM beállításánál megadható, hogy egy kiválasztott zóna nyitott / zárt állapota is megjelenjen a PGM kimenet mellett, miközben a PGM kimenetet továbbra is használhatjuk bármilyen vezérléshez. Mindezt az ügyfél által is beállíthatóan:


  Végül pedig immár 16 kamerás rendszert is kialakíthatunk a Paradox kameráival, melyet támogat az új INSITE GOLD.

  A HD88-nél megjelent a kameránkénti triggerelt felvétel indítás / letiltás lehetősége a kamerakép mellől, amely funkció már a HD78-as kameráknál is elérhető.


  Az új funkciók használatához megjelentek az SP és EVO központokhoz a v6.90-es firmware-ek, valamint a v4.30-as IP150 modul firmware, ezek letölthetőek a honlapunkról, a termékek mellől.

  Az elérhető termékek megtekintéséhez, valamint az applikáció és a firmware-ek letöltéséhez kattints IDE:
  INSITE GOLD App
  IP150 V4
  Központok
  Spectra SP
  EVO192
  EVOHD
  SP7000
  SP6000
  SP5500
  Tagek:

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 515-3500
  Email: info@securifocus.com
  Videosec PTZ-675IQ-X4SWAL – kicsi, de erős PTZ
  Olvasta már?
  Videosec PTZ-675IQ-X4SWAL – kicsi, de erős PTZ