Csíkszem kamerák a Hanwha Techwintől


Csíkszem kamerák a Hanwha Techwintől
A világ számos területén, különösen a dél-ázsiai országokban okoz jelentős problémákat a monszunszerű esőzés. A heves égszakadás után visszamaradó nedvesség gyakran okoz fennakadást a CCTV rendszerek megfelelő működésében is, a bepárásodó, beázó kamerák miatt.

A Hanwha Techwin felismerve és kezelve a problémát négy, úgynevezett „csíkszem" (flateye) kamerát (QNE-6080RV (W) és QNE-7080RV (W)) jelentett be, melyek a hatalmas pára ellenére is tiszta képeket ígérnek, még az esős évszakban is. Az új kamerák legfeltűnőbb jellemzője az átlátszó, félgömb búra hiánya, amely az ilyen típusú kamerák alsó felét borítani szokta. Mind a 2 megapixeles QNE-6080RV (W), mind pedig a 4 megapixeles QNE-7080RV (W) típusok lencséje előtt sík felületű, csíkszerűen kiképzett az ablak, az eddigi gömbölyű burkolat helyett. A búra elhagyása orvosolta a párásság miatt fellépő keskeny látószöget és még felhőszakadáskor is tiszta képet biztosít. További előnye a sík felületnek, hogy megszűnt az a jelenség, mely a gömbölyű búra és az azon keletkező apró karcok, repedések miatt eddig meggátolta a tökéletesen éles képek megjelenítését a dómkameráknál.

A beépített 3,1-szeres (3,2 – 10 mm) átfogású elektronikus, varifokális optika segít egyszerűen beállítani a kívánt látószöget. Ez teszi lehetővé, a különböző telepítési helyszíneken, a lehető legátfogóbb megfigyelést. A beépített infrareflektor 30 méteres távolságig teszi alkalmassá a megfigyelő számára, teljes sötétségben is a tárgyak, személyek felismerését.

Ezeken felül, a kamerákba számos intelligenciát is beépítettek. Ilyenek az életlenségre figyelmeztető üzenet, ami a kamera saját rezgéséből adódó elmosódott kép esetén jelenik meg, vagy amelyik a ködös, szmogos időben elszürkülő képeket korrigálja értékelhetőre. A széles dinamikaátfogás (WDR) segít az ellenfényes helyzetekben, az előtér/háttér megvilágítási kontraszt csökkentésében.

A gömbölyű búra elhagyása egyben azt is jelenti, hogy sokkal gyorsabb a kamerát felszerelni, mert elmarad a „búra levétele, felhelyezése" művelet. A megfigyelési irány hatékonyabb beállítása, még fixált állapotban is, jobb kezelhetőséget és működtetést jelent mindegyik típusnál.


További részletekért kérjük, keresse kollégánkat:
Balczó Rudolf
Műszaki tanácsadó,
a Modern Alarm Kft. Samsung Wisenet Hanwha Techwin Szakreferense
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A BUD Security Kft. ajánlata
Olvasta már?
A BUD Security Kft. ajánlata