UNV és PLANET: kéz a kézben a tökéletes kamerarendszerért


UNV és PLANET: kéz a kézben a tökéletes kamerarendszerért
Az UNV kamerarendszereiről számos olyan információt osztottunk már meg, amelyek bizonyítják, hogy az eszközök világszínvonalú megoldást kínálnak mind a kis, közepes és a nagy, ipari vagy akár teljes városokat felölelő kamerázási igényekre. Ugyanakkor a kamerarendszerek kiválóságait és megfelelőségeit leíró elemzések közben hajlamosak vagyunk elfeledkezni azokról a hálózati eszközökről, melyek nélkül a kamerák csak önmagukban árválkodó és öncélú adatokat gyűjtő vasdarabok lennének, hiszen nem tudnának összekapcsolódni és élettartalmuk során non stop hibamentesen működni, adatokat elemezni, jelzéseket küldeni. Az ilyen háttérhálózatok összeállítása gyakran komoly fejtörést okoz a telepítőket.

Bár cégünk évtizedek óta a professzionális aktív és passzív hálózati eszközök, berendezések hazai disztribútora, az UNV termékek bevezetésével párhuzamosan elkezdtünk keresni olyan hálózati megoldásokat nyújtó partnert, aki a kamerarendszerek speciális hálózati igényeinek teljeskörű kiszolgálására gyárt eszközöket. Választásunk a korábban már szakmai körökben jól ismert PLANET Technology Corporation-re esett, mert meggyőző érvek sorakoztak fel termékeik mellett.

A PLANET valódi „egykapus” megoldást kínál a PoE alapú kamerarendszer hálózatoknak, így az általunk forgalmazott UNV kamerákhoz és NVR-ekhez is. Nem kell időt és energiát fektetni a megfelelő hálózati eszközök felkutatásába, különböző márkák eszközeinek összehasonlításába, próbálgatásba, sok esetben az ügyfél kárára. A PLANET komplett, szabványos, univerzális, költségcsökkentő és rendkívül strapabíró megoldást kínál, és nem mellesleg minden eszközére 2 év garanciát is.

A Young B.T.S. kiemelten ajánlja UNV kamerarendszerei kiszolgálására a PLANET PoE (PLANET Power over Ethernet) megoldásait:

 • menedzselhető vagy nem menedzselhető switchek
 • beltéri vagy kültéri kivitelben
 • PoE egyedi feladók akár speciális igényekhez
 • Réz ethernet kábelen túl, Koax, VDSL kapcsolatokhoz is  Megemelt PoE teljesítmény

  Az IEEE 802.3af/at/bt PoE szabványnak megfelelően a PLANET PoE termékei 15 wattos, 30 wattos, 60 wattos és akár 95 wattos teljesítményt nyújtanak, és így eszköztípusok garmadája csatlakoztatható. A PLANET folyamatosan fejleszti PoE megoldásait, hogy minden ágazatban hatékony és rugalmas hálózatokat, köztük kamerahálózatokat lehessen felépíteni.
  A különböző cégek és ügyfelek különböző alkalmazásokat követelnek meg. A PLANET éppen ezért kínálja a PoE switch-jeit változatos igények, így például a vezeték nélküli AP-k (access point) és IP-kamerák növekvő energiafogyasztási kívánalmainak kielégítésére. Az IP-alapú, távoli webes kezelőfelületek hatékony központi energiagazdálkodási megoldást nyújtanak a telepített PD-k (PoE powered devices) táplálásának felügyeletére és ellenőrzésére.

  Intuitív PoE menedzsment érintőképernyőn keresztül

  A PLANET kifejlesztette a világ első, intuitív színes érintőképernyős LCD kezelőfelülettel menedzselhető PoE Switch sorozatát, amely lehetővé teszi a valós idejű hálózati menedzsment anélkül, hogy be kellene lépnünk a számítógépbe, így nagyban növelhető a menedzsment hatékonysága. A hálózati rendszer, a PoE eszközök és a kábeldiagnosztika egyszerűen kezelhető a felhasználóbarát, érintőképernyős LCD panelen keresztül.
  Hogyan lesz a kamerákból kamerarendszer?

  Egy egyszerű példaként nézzük meg, hogyan képes kiszolgálni egy UNV IP kamerarendszert a PLANET 802.3at PoE Fast Ethernet Switch család új tagja, az FGSD-1011HP nem menedzselhető switch.

  A könnyen átlátható előlapja
 • 8 darab 802.3af/PoE portot (10/100BASE-TX MDI/MDI-X RJ45)
 • 1 darab Gigabites portot (10/100/1000BASE-T, MDI/MDI-X RJ45) és
 • 1 darab nagy távolságú átvitelre képes Gigabit SFP portot (100/1000BASE-X SFP/mini-GBIC interface) tartalmaz,
 • és összesen 120 W PoE energia büdzsé áll rendelkezésre.


 • Ez a teljesítmény több, mint elég ahhoz, hogy bármely hálózati alkalmazás nagysebességű adattovábbítással dolgozhasson. A 8 darab 802.3af/PoE port PoE injektor funkcióval rendelkezik, és így 8 darab IEEE 802.3at kompatibilis meghajtású eszköz, például UNV IP-kamera meghajtására képes. Az FGSD-1011HP két Gigabit portja 1000Mbps átviteli sebességgel biztosítja a nagysebességű adat és videó átvitelt a kamera NVR-rel, és garantálja a felügyeleti rendszer és a külső hálózat közötti kapcsolatot, hogy a nyolc rögzített kamera kihasználhassa PoE+ portok teljes potenciálját.
  A beépített Gigabit SFP port támogatja az optikai adatátvitelt is, akár több 10km távolságra is. Ez a rugalmasság rendkívül alkalmassá teszi távfelügyelet középpontokba irányuló alkalmazásokhoz.  Megoldás a nagy távolságú adat és teljesítmény továbbításra

  Egy beépített DIP kapcsoló "Standard", "VLAN" és "Extend" üzemmódokat biztosít az FGSD-1011HP számára. "Standard" üzemmódban normál IEEE 802.3af/PoE switchként működik, és maximum 100 méter távolságig képes kiszolgálni egy Poe IP kamerát.
  Az "Extend" üzemmódban az FGSD-1011HP képes a 30 wattos PoE teljesítményt akár 250 méteres távolságon belül leadni, ami lényegesen túlszárnyalja az Ethernet UTP kábel 100 méteres határértéket. Ezzel a vadonatúj funkcióval az FGSD-1011HP kiterjeszti a 802.3af/PoE képességeit, és csökkenti a kábeltelepítés költségeit. „VLAN”-elkülönítési üzemmódhoz hasonlóan itt is minden portot izolál a berendezés, hogy megakadályozza az IP kamerák összezavarodását.
  A "VLAN" elkülönítési üzemmódban olyan port-alapú VLAN funkciók működnek, amelyek segítenek megakadályozni, hogy az IP-kamerák befolyásolják egymás működését.
  Egyszerű telepítés és kábelcsatlakoztatás

  Mivel az adatátvitel és a nagy teljesítményű PoE átvitel egy kábelen keresztül történik, az FGSD-1011HP csökkenti a felhasználandó hosszabb kábelek és az elektromos csatlakozók számát. Ezzel csökkenthető a telepítési költsége és egyszerűsödik az installálás. Az FGSD-1011HP minden RJ45 réz interfésze 10/100/1000Mbps autonegotiationt támogat az optimális sebességfelismeréshez RJ45 Cat6(a) vagy 5e kábelen keresztül. Ezenkívül támogatja az automatikus MDI/MDI-X szabványt is, amely érzékeli a csatlakozás típusát bármely Ethernet eszközhöz, anélkül, hogy ehhez speciális kábelt kellene biztosítani.
  Tökéletesen integrált megoldás az IP PoE kamera és az NVR rendszer számára

  Az alábbi ábra remekül példázza a PLANET eszközeiben rejlő képességeket az UNV kameratelepítés területén. Egyetlen FGSD-1011HP segítségével egy 8 UNV kamerából és egy UNV NVR-ből álló rendszer 8+1 UTP kábellel összeköthető és elektromos árammal ellátható, és akár igény szerint egy (optikai) kábellel beköthető egy felügyeleti központba az egész hálózat.
  Az FGSD-1011HP nem menedzselhető switch csak egyike a PLANET azon eszközeinek, melyek nagyon egyszerű telepítést, költségcsökkentést tesznek lehetővé, és emellett korszerű és tartós hálózati sebességet, megbízható adatátvitelt biztosítanak éveken keresztül a kamerarendszerhez. Megvásárlandó és telepítendő UNV eszközökhöz éppen ezért kimondottan ajánljuk a PLANET megoldásait.

  A PLANET switchekkel és UNV kamerákkal és NVR-ekkel kapcsolatosan felmerülő bármilyen kérdéssel kapcsolatba keressék termékmenedzsereinket:

  Nagy Lajos
  UNV termékmenedzser
  nagy.lajos@young.hu
  +36 (1) 4522647

  Pásztor András
  PLANET termékmenedzser
  pasztor.andras@young.hu
  +36 (1) 452 2646

  Tagek:

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 515-3500
  Email: info@securifocus.com
  TP-Link menedzselhető Wi-Fi megoldások webinar sorozat
  Olvasta már?
  TP-Link menedzselhető Wi-Fi megoldások webinar sorozat