Securiton SecuriSens ADW 535HDx


Securiton SecuriSens ADW 535HDx
Forgalmazó: Securiton Kft.
Gyártó: Securiton AG


Ahol a hagyományos elven működő tűzjelző érzékelők elérik fizikai korlátaikat, ott sokszor a svájci Securiton SecuriSens ADW 535HDx vonalmenti hőérzékelője jelenthet megoldást – és már ATEX minősítéssel is! Az intelligens, vonalmenti típusú érzékelő tökéletesen működik még a legnehezebb körülmények között is, legyen szó nagy területek teljesen automatikus felügyeletéről, agresszív korrozív gázok jelenlétéről, extrém páratartalomról vagy hőmérsékletről, a felhasználási területe igen sokrétű.

A Securiton integrált SecuriSens ADW 535 vonalmenti típusú hőérzékelő családja egy már bizonyított működési elvet kombinál a legújabb érzékelési és jelfeldolgozási technológiákkal. A normál levegővel töltött egy vagy két érzékelő cső a felügyelt területen kerül felszerelésre, akár elágazással is. Egy elektromos (piezo) érzékelő folyamatosan rögzíti a csőben a nyomás értékét. Ezt a feldolgozó elektronika folyamatosan felügyeli és összehasonlítja a riasztási kritériummal. Az EasyConfig funkcióval, vagy a kényelmesen használható ADW Config szoftverrel számos beállítási lehetőség érhető el, amellyel tökéletesen beállítható az eszköz a működési körülményekhez. A Dynamic Heat Watch (DHW) funkció biztosítja, hogy a környezeti körülmények okozta rövid ideig tartó hőmérsékletemelkedés ne okozzon téves riasztást.

Az extrém erős érzékelő csőnek köszönhetően az EN 54-22 és UL/FM megfelelőséggel is rendelkező SecuriSens ADW 535 olyan körülmények között is felszerelhető, ahol a hagyományos működési elvű érzékelők nem képesek működni. A várhatóan igen hosszú élettartamnak köszönhetően az ADW 535 olyan alkalmazáshoz is ideális választás, ahol az érzékelő jellemzőinek állandónak kell lennie a teljes működési ideje alatt.

Az alkalmazástól függően különböző, max. 100/120m-es hosszúságú érzékelő csövek használhatóak (megfelelő minősítéssel):
 • réz: általános alkalmazás, értékvédelem esetén
 • rozsdamentes acél: élelmiszeripar és magas hőmérsékletű alkalmazások esetén
 • PTFE (teflon): agresszív korrozív környezetben (pl. vegyiparban), élelmiszeriparban


 • Az ADW 535HDx megfelelő érzékelő olyan alkalmazásokra, ahol zone 2 és 22 kategóriájú robbanásveszélyes környezet alakulhat ki. Ez a piacon jelenleg kapható valószínűleg leggyorsabb hőérzékelő teljesen programozható működési tulajdonsággal és differenciált valamint maximum érték kiértékeléssel működhet az EN 54-22 class A1-től class G-ig, amikre természetesen rendelkezik megfelelőségi tesztekkel.


  Tipikus alkalmazások:
 • Alagutak: közúti alagutak, metró és vonat alagutak, közmű- és kábelalagutak
 • Mélygarázsok
 • Élelmiszeripar, ipari konyhák, nagyméretű kereskedelmi péküzemek
 • Alkoholgyárak és lepárlók
 • Vegyipar, olajfinomítók és tankerek
 • Hulladék-feldolgozó üzemek
 • Kültéri alkalmazások: rakodórámpák, üzemanyag raktárak, tornyok
 • Magas környezeti hőmérsékletű alkalmazások: acélipari üzemek, klíma gépházak, gázturbinák, motor tesztpadok
 • Transzformátorok védelme, transzformátor állomások
 • Hajózási alkalmazások


 • Az ADW 535-ös kiértékelő egységekhez kiegészítésképpen kapható ipari SD memóriakártyák több mint 16 millió adat, azaz kb. 1 év adatainak a rögzítésére alkalmasak, de például a relés kártya ötszintű és programozható jelzési szelektivitást biztosít, míg az RS485-ös kártyával akár 250 egység is hálózatba kapcsolható egy távoli rendszermegjelenítéshez.


  A Securiton SecuriFire redundáns és moduláris tűzjelző rendszer SecuriLine érzékelő gyűrűjébe csatlakoztatva a központi egységen is megjeleníthetőek az érzékelő megfelelő adatai.  Tagek:

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 515-3500
  Email: info@securifocus.com
  Videosec IPW-2228IQ-40SWXA – 4K felbontású színes kép a nap 24 órájában
  Olvasta már?
  Videosec IPW-2228IQ-40SWXA – 4K felbontású színes kép a nap 24 órájában