„Biometrikusan” emelkedik a repülő és hajójegyek ára Japánban


„Biometrikusan” emelkedik a repülő és hajójegyek ára Japánban
A japán kormány az utasok (kötelező) hozzájárulásával kívánja összegyűjteni a repülőtereken üzemebe helyezni kívánt arcazonosító rendszerek megközelítőleg 450 MUSD-s költségét.

Az új, 27 éve első ízben bevezetett plusz adó mértéke 1000 jen (JPY – kb. 2700 Ft), melyet minden repülő- és hajójegy vásárlásakor meg kell fizetni. Az új adó kiterjed minden japánban értékesített (repülő/hajó) jegyre, de meg kell fizetni azon utasoknak is, akik 24 óránál hosszabb időre szakítják meg utazásukat a szigetországban. 2018-ban 30 millióan látogattak Japánba, de a 2020-as Tokiói Olimpiára 40 000 000 turistát prognosztizálnak. A kormány meglátása szerint, a tervezett arcfelismerő rendszerek meggyorsíthatják a beléptetési folyamatokat és hatékonyabb segítséget nyújthatnak a japán nyelvet kevéssé ismerőknek. Az NEC bejelentése szerint, a cég arcfelismerő megoldásainak telepítése kezdődik meg idén tavasszal az ország legforgalmasabb repterein.

Forrás: ZDNet
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
HTC beágyazott testhőmérséklet-ellenőrző rendszer
Olvasta már?
HTC beágyazott testhőmérséklet-ellenőrző rendszer