Új hangmintavételezési eljárás


Új hangmintavételezési eljárás
Új, mesterséges intelligencia alapú, automatikus, kiváló mintavételezési minőséget kínáló hangmintagyűjtési technológiát dolgoztak ki a moszkvai Közgazdasági Egyetem és a Nyizsnyij Novgorodi Állami Nyelvészeti egyetem (LUNN) kutatói.

Az eljárás alapját képező algoritmus képes figyelmen kívül hagyni / kiszűrni a 10dB-es vagy magasabb frekvenciás zajtartalmat a rögzítés során. A kutatók meglátása szerint, a hangalapú azonosítás elterjedésének egyik gátja a környezeti zajok által generált torzítás okozta probléma, melynek eliminálására ők most hatékony megoldást kínálnak. A kutatók által készített tesztrendszer képes volt (állítólag) 2% alatt tartani a téves azonosítások arányát, 10dB-es vagy annál magasan jel-zaj szint mellett. Az egyik legnagyobb orosz bank már érdeklődik az új technológia iránt (állítólag). Egyéb piaci elemzések szerint, 2026-ra a hang alapú biometrikus személyazonosítás piaca mintegy 28Mrd USD-re rúg majd.

Forrás: Springer Link
Tagek:

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Ismerd meg a CompMarket-et és fedezd fel velünk az Uniview termékeit!
Olvasta már?
Ismerd meg a CompMarket-et és fedezd fel velünk az Uniview termékeit!