A Bosch AVIOTEC videoalapú tűzérzékelője már az alagutakban is tökéletes megoldás


A Bosch AVIOTEC videoalapú tűzérzékelője már az alagutakban is tökéletes megoldás
Forgalmazó: Robert Bosch Kft. – Biztonsági és Védelmi Rendszerek Üzletág
Gyártó: Bosch Security Systems Llc.


A Bosch AVIOTEC IP starlight 8000 biztonsági kamerában alkalmazott videoalapú tűzérzékelő technológia már az alagutakban is lehetővé teszi a füst és a lángok korai és megbízható érzékelését. Praktikus és költséghatékony kiegészítés a hagyományos lineáris hőérzékelők mellé, amelyek csupán a hőmérséklet észrevehető emelkedésére reagálnak és a füst érzékelésére sem képesek. A gyors érzékelés mellett a kamerák képeinek segítségével azonnal ellenőrizhetővé válik a riasztás, továbbá egy nem várt vészhelyzet esetén is életmentő információhoz juthatunk.

Valódi felhasználási környezetében végzett tesztelések segítségével a legújabb AVIOTEC algoritmusait kifejezetten az alagutak kihívásaira szabták. A kamerák hatótávolságát a Bosch több mint duplájára emelte új optikák segítségével, így azok a korábbi 50 méter helyett már 100 méteres távolságon túl is megbízhatóan érzékelnek, mindehhez csupán hét lux fény is elegendő. Ezáltal az AVIOTEC technológia lehetővé teszi, hogy kameráink egyidőben a megfigyelésre és tűzérzékelésre is alkalmasak legyenek, ezáltal csökkentve a telepítési és fenntartási költségeket.

A megbízható tűzérzékelés mellett a Bosch megoldásai a videofelügyelet területén is hozzájárulnak a biztonsághoz. A mozgásgörbék folyamatos nyomon követésével a kameráinkba épített intelligens videoanalitika (IVA) automatikusan felismeri az álló és a rossz irányba haladó járműveket, vagy éppen az úttesten tartózkodó embereket. Ahogyan a lángok vagy a füst érzékelésekor, ezekben az esetekben is jelzést kap a biztonsági személyzet a balesetek elkerülése érdekében. Az intelligens videoanalitika magába a kamerába van beépítve, így nem igényel semmiféle központi szervert. Ezen felül, az AVIOTEC rögzíti a felvételek metaadatait is, ezáltal lehetővé téve a rendkívül gyors elemzést a tűz vagy egy baleset okának kivizsgálásakor.

A mostani verzió előtt is az AVIOTEC volt az első olyan megoldás a videoalapú tűzérzékelés területén, amely sikeresen teljesítette a német VdS Schadenverhütung GmbH elvárásait. A tesztelési eljárást a VdS 2203 "Tűzvédelmi szoftverekre vonatkozó követelmények" és a "Lángérzékelők tesztelésére vonatkozó feltételek" előírásainak megfelelően folytatták le. 2019 áprilisában az AVIOTEC IP starlight is megkapta a videoalapú tűzérzékelő tanúsítványt az ausztrál CSIRO TS010 szabvány alapján is.

Az alagutaktól eltekintve az AVIOTEC - mint egy VdS és CSIRO tanúsítvánnyal rendelkező megoldás - alkalmas a korai tűz- és füst észlelésre szinte minden nagy belmagasságú épületben, mivel nem szükséges füst vagy hő az érzékeléshez. Ennek köszönhetően az AVIOTEC tökéletes megoldást jelent óriási raktárak, hangárok, bevásárlóközpontok, generátorcsarnokok és hasonló létesítmények számára.

Részletes termékleírást a Bosch AVIOTEC IP starlight 8000 kameráról a Bosch weboldalán talál IDE kattintva
Tagek:

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A Hanwha Vision piacra dobja az iparág első két szenzoros BCR kameráját
Olvasta már?
A Hanwha Vision piacra dobja az iparág első két szenzoros BCR kameráját