Intelligens rendszámfelismerés a GeoVision-nél


Intelligens rendszámfelismerés a GeoVision-nél
A GeoVision rendszámfelismerő szoftveréről (Camland LPR) már biztosan hallottak. MMR funkciójának alapja egy öntanuló algoritmus, amely a rendszám detektálással egyetemben a gépjárművek típusát, kategóriáját is képes felismerni.

A szoftver egyik funkciója a különböző járművek úgy, mint autó, motor, busz megkülönböztetése. Az említett szoftvernek kijött egy új frissítése, mely a jövőben már alkalmazható lesz. Három fő funkcióba nyúltak bele, vagy újonnan hoztak létre a fejlesztők:

 • Érvényesítési profilok
 • Parkolási statisztikák
 • A rendszám méretének automatikus csökkentése

  I. Érvényesítési profilok:
  Az esemény legjobb minőségű eredményének elérése érdekében több képet kell feldolgozni - minél több, annál jobb az eredmény minősége. A képfeldolgozáshoz azonban számítási teljesítményre van szükség, és ezért lelassul az eredmények előállítása. Az érvényesítési profilok bevezetésével a felhasználó eldöntheti, hogy melyik feldolgozási mechanika a legmegfelelőbb a működéshez - vagy a sebesség vagy a minőség határozza-e meg a működést. Ennek két módja van:

  Szabad áramlás: az az előnyben részesített validációs profil, amelynél az eredmény pontossága a legfontosabb tényező. Az eredmény látható, miután a jármű áthaladt a kamera nézetén, lehetővé téve, hogy több képkockát használjon a felismerési folyamathoz. Javasoljuk, hogy ezt a beállítást alkalmazza akadálymentes (pl: sorompó mentes) beléptetéshez, a szabad áramlású forgalmi környezetben, és amikor parkolt járművek rendszámának felismeréséhez használ mobil kamerát.

  Gyors: Ennek a profilnak az a célja, hogy az ARU a lehető leggyorsabban visszaküldje az eredményt; optimális beállítás a beléptető rendszerekhez, ahol akadályt használnak, vagy ha dashcam-et használnak rendszámfelismeréshez.

  II. Parkolási statisztikák:
  Kiegészítő szolgáltatás már rendelhető a Camland LPR szoftver számára. A modul a megfigyelt parkolók kapacitáskihasználási információit szolgáltatja. Tudja mikor és mennyi gépjármű foglalja a parkolóhelyeket, mennyi fér még be, tehát hány darab üres parkoló áll fenn az ügyfelek számára.
  III. A rendszám méretének automatikus csökkentése:
  Automatikusan csökkenő vagy növekvő rendszám méretre vonatkozik az új funkció. Ha mozgó járművet használ a rendszámfelismeréshez, akkor előfordulhat, hogy a rendszámot közeli távolságból kell leolvasni. Ezekben az esetekben a szoftvert felismeri a jármű méretét, és automatikusan átméretezi a képet, hogy a rendszámtábla képe felismerhető legyen. Az új beállítás a Sáv beállításokban található majd meg.
 • Tagek:

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 515-3500
  Email: info@securifocus.com
  Az elektromos kerítések európai piacvezetője Budapesten nyitott irodát
  Olvasta már?
  Az elektromos kerítések európai piacvezetője Budapesten nyitott irodát