Grenton lakás- és épületautomatizálás

Itt az idő, hogy otthonába is eljöjjön a SMART forradalom!

Grenton lakás- és épületautomatizálás
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: Grenton


Napjainkban a lakásautomatizálás, vagy népszerűbb nevén az okos otthon egyre nagyobb szerepet kap. A hangsúly fokozatosan tolódik a „szimpla” biztonsági rendszerek felől az integrált megoldások felé. Ez az igény a mozgatórugója az okosotthonok egyre szélesebb körben történő elterjedésének, amelyek kényelmesebbé teszik életünket, miközben energiahatékonnyá varázsolják otthonunkat és tovább növelik lakásunk biztonságát.

Hazánkban először mutatkozik be a Grenton lakás- és épületautomatizálás, amelynek kizárólagos forgalmazója a Power Biztonságtechnikai Kft.
A gyártó székhelye a lengyelországi Krakkó városában található, mely a lengyel informatikai ipar fellegvára. A Grenton termékeinek 99 százalékát lengyelországi beszállítóktól származó, hazai alapanyagokból állítja elő, valamint a fejlesztés és a gyártás is itt zajlik.

A cég stratégiája egyértelmű: megfizethető árú, rugalmasan bővíthető intelligens otthonokra összpontosít, hogy széles körben elérhető legyen az okosotthonok által biztosított kényelem.
A Grenton termékpalettája jól áttekinthető, kínálatában nagyságrendileg 20 modul található, melyek között vezetékes és vezeték nélküli változatok egyaránt fellelhetők. A rendszer „lelke” az úgynevezett CLU (Common Logic Unit), mely egy hibrid vezérlőközpontként funkcionál. Ez azt jelenti, hogy egyetlen eszközben összpontosul a vezetékes és vezeték nélküli kommunikáció. Egyetlen CLU modul maximum 48 vezérlőmodult képes felügyelni, mely egy átlagos lakás, vagy akár egy kisebb családi ház esetén bőségesen elegendő. Nagyobb családi házak vagy épületek esetében természetesen további CLU modulok összefűzésével egészen nagy és komplex rendszerek is megvalósíthatók.

Az említett központi modulon kívül megtalálhatók a kínálatban a különféle ki- és bementi modulok, melyek digitális és analóg jelek feldolgozására egyaránt képesek.

RGB LED vezérléssel igény szerinti hangulatvilágítást alakíthatunk ki, a megfelelő árnyékolásról a redőnyvezérlő modul gondoskodik.
A Dimmer modullal nem csupán egyszerű fényerő szabályozást állíthatunk be, hanem a rendszer többi elemével együttműködve automatikusan biztosítja a legmegfelelőbb megvilágítást. Ennek köszönhetően éjszakai környezetben sem leszünk kitéve nagymértékű fényterhelésnek. Továbbá ezzel az egyszerű dinamikus állítással rengeteg energiát is megspórolhatunk. A lámpák automatikus kapcsolása már önmagában 23% megtakarítást jelent számunkra, amihez hozzákapcsolva a dinamikus fényerőszabályozást, további 15%-ot spórolhatunk meg. Nincs ez másképp a fűtésszámlával és a vízszámlával sem. A fűtésvezérlő eszközök akár 37% megtakarítást eredményezhetnek, míg a vízfogyasztásban is jelentős, 25% megtakarítás érhető el.

A Gate HTTP modullal egyszerűen vezérelhetjük multimédiás eszközeinket, melynek köszönhetően egyetlen felületen kezelhetjük okos eszközeinket és indíthatjuk előre konfigurált szcenáriónkat. Például a TV bekapcsolásával egy ütemben a redőnyök lezárnak, a lámpa fénye negyed értékre csökken és a LED világítás a mennyezeten bekapcsol.
A felhasználói élményhez hozzájárul egy ingyenes mobil applikáció, mellyel könnyedén vezérelhetjük moduljainkat akár otthonunkban, akár távolról. Az applikáció a programozó szoftveren keresztül könnyedén egyénre szabható, így a felhasználónak már csak az alkalmazást kell telepítenie a telefonra, és egy QR kód segítségével máris a saját egyedi vezérléseit érheti el.

A rendszer további ergonomikus és gyönyörű, érintőgombos kezelőpanelekkel is kiegészíthető, melyek közül kiemelkedik a 4 érintőgombbal és OLED kijelzővel szerelt SMART panel, amely egyedülálló a piacon és esztétikus megjelenésén túl számtalan vezérlésre és információ közlésére alkalmas.
A SMART panel beépített közelségérzékelővel van szerelve, így kijelzője csak abban az esetben kapcsol be, ha valaki közelít az eszközhöz. Érintőgombjai egyenként 4 funkcióval bírnak, ahol az eszköz megkülönbözteti a rövid érintést, a hosszú érintést, a hosszan nyomva tartást és a dupla érintést. Ezen felül a kijelző egyedülálló gesztusvezérléssel is kezelhető, ahol lehetőségünk van oldal irányban 4 lap között váltani, vagy akár fel/le mozdulattal utasításokat adni.

A Grenton lakásautomatizálási rendszerek telepítése és programozása egyszerűen elsajátítható a gyártó által összeállított tréningen keresztül. Cégünk a Power Kft. ezeket a képzéseket szervezett formában - de akár egyénileg is - folyamatosan biztosítja.

A gyártóval meglévő szoros együttműködésben biztosítunk állandó és minden kérésre kiterjedő műszaki támogatást és állunk ügyfeleink rendelkezésére.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Földfelszíni és drón-detektáló radarok a Zmaxnál
Olvasta már?
Földfelszíni és drón-detektáló radarok a Zmaxnál