Az új INIM Previdia Compact tűzjelző központ

Kompakt és költséghatékony kialakítás, fejlett technológiával

Az új INIM Previdia Compact tűzjelző központ
Riarex Kft. bemutatja új INIM PREVIDIA COMPACT analóg intelligens tűzjelző központjait, melyek kis és közepes rendszerek számára lettek kifejlesztve. Ötvözik a kompakt és költséghatékony kialakítást a PREVIDIA216 nagyközpont elvi, hardveres és szoftveres tulajdonságaival.

Ezek az intelligens központok OpenLoop technológiájú jelzőhurkokkal vannak ellátva, melyek kezelik az INIM, Argus és Apollo protokollokat. A paletta 12 féle új modellt tartalmaz, melyek már elérhetők a www.riarex.hu webshop felületen is.

ALAPFELSZERELTSÉG

Mindegyik PREVIDIA COMPACT központ alapfelszereltségét képezi a TCP/IP csatlakozás beépített SIA IP kommunikátorral (EN54-21), valamint az integrált HORNET+ hálózati csatlakozás lehetősége PREVIDIA tűzjelző központok és másodkezelők összeköttetésére. Ezen innovációnak hála a központok és másodkezelő egységek kiegészítő hardverek nélkül képesek gyűrű topológiájú hálózatba (klaszterbe) rendeződve együtt működni. A központok PC szoftverrel történő programozása integrált USB mini és Ethernet csatlakozáson keresztül végezhető el. A PREVIDIA COMPACT panelek kezelő felülete egy 4,3” grafikus, színes érintőképernyő, mely fizikai funkciógombokat és állapot LED-eket tartalmaz a könnyebb kezelés és konfigurálás érdekében.

MODELLEK

A 12 féle modell tulajdonsága és tudása szerint különül el egymástól. Ez vonatkozik a hurkok számára (mely nem bővíthető), a hurkonként alkalmazható maximális eszközcímekre, a tápegységek teljesítményére és az akkumulátorok befogadó képességére, a zóna LED tablóra, valamint az oltásvezérlésre és kijelzésre:




PROGRAMOZHATÓ I/O TERMINÁLOK

Talán az első és legfontosabb innováció a központ csatlakozási pontjaival kapcsolatban, hogy a panelek 4 db szabadon programozható I/O terminállal rendelkeznek, melyeket felügyelt teljesítménykimenetként vagy felügyelt bemenetként lehet alkalmazni. Oltásvezérléssel ellátott modellek esetében ez a funkció csak az első két I/O terminálra vonatkozik. Emellett minden panel el van látva egy programozható NO/NC/C relékimenettel, hurokcsatlakozási pontokkal, valamint a HORNET+ hálózat termináljaival.

KIEGÉSZÍTŐ ESZKÖZÖK

Minden PREVIDIA COMPACT modellhez illeszthető egy tárcsázó- és kommunikátor modul, mely PSTN, 3G GSM csatornákon hang és digitális kommunikációt biztosít (Contact ID, ADEMCO, stb.) távfelügyelet vagy a felhasználó felé. Emellett a központokhoz HORNET+ hálózaton vagy TCP/IP kapcsolaton keresztül csatlakoztathatók olyan, kompakt kialakítású másodkezelő egységek, melyek teljesen azonosak a PREVIDIA COMPACT kezelőfelületével. A másodkezelő egységekből oltásvezérlési kijelzéssel ellátott modellek is kaphatók.

GRAFIKUS HUROKTOPOLÓGIA ÉS ESZKÖZANALÍZIS

A PREVIDIA COMPACT központ képes grafikusan megjeleníteni a jelzőhurkon lévő INIM Enea eszközök fizikai elrendezését és állapotát. Információkat ad a hurok csatlakozásáról, ellenállásáról és terheléséről, a tápegységek terheléséről, állapotáról, az akkumulátorok belső ellenállásáról, üzemi feszültségéről, hőmérsékletéről, töltő áramáról-feszültségéről.

GRAFIKUS TÉRKÉP MEGJELENÍTÉSE

A PREVIDIA COMPACT grafikus érintőképernyőjén Micro SD kártya segítségével képes megjeleníteni és kijelölni előre konfigurált térképeken keresztül az érzékelők telepítési helyét, így egy tűzjelzés alkalmával pontos információkat tud biztosítani a kezelőszemélyzet számára a tűz kialakulásának helyét illetően. Emellett a központ kompatibilis a SmartLook térképes felügyeleti szoftverrel, tehát a hatósági előírásoknak megfelelően szoftver alapú térképes megjelenítést is ki tud szolgálni.

HUROKTELJESÍTMÉNY NÖVELŐ TECHNOLÓGIA

Ha a szükség úgy kívánja, akkor a központok jelzőhurkainak üzemi és riasztási feszültsége egyenként állítható egészen 32 V-ig, függetlenül a tápegység és az akkumulátorok üzemi feszültségétől. Ezáltal orvosolhatók a telepítési problémákból adódó feszültségesések és eszközhibák.

HORNET+ TŰZJELZŐ HÁLÓZAT

A PREVIDIA216 és PREVIDIA COMPACT központok Hornet+ hálózatban, gyűrű topológiájú klaszterbe rendeződve csatlakozhatnak egymáshoz. Egy klaszter akár 48 panelt (központot és másodkezelő egységet) is tartalmazhat. Igazán kiterjedt, hatalmas hálózatok esetében a külön álló klaszterek TCP/IP kapcsolaton keresztüli összeköttetésére is van lehetőség. Egy ilyen kiterjedt HORNET+ hálózat akár 20 klaszterből is állhat, ami így maximálisan 960 db PREVIDIA tűzjelző központot jelent.




MAGYAR NYELVŰ SZOFTVER ÉS KÉZIKÖNYVEK

PREVIDIA COMPACT központok és a PC programozó szoftver magyar nyelvű kezelő felülettel rendelkeznek. Emellett a központok műszaki adatlapjai, felhasználói, telepítői és üzembe helyezői kézikönyvei magyar nyelvű változatban is elérhetők, hogy megkönnyítsék a témában dolgozó szakemberek munkáját.

OKTATÁS

Ingyenes oktatásra vonatkozó időpont-egyeztetéssel kapcsolatban keressék Tóth Zoltán tűzjelző termékfelelőst a Riarex Kft-nél.

RIAREX KFT.
Tóth Zoltán
Inim tűzjelző termékfelelős
t.zoltan@riarex.hu
(20)960 8647

Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai
Olvasta már?
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai