UNV LightHunter: Ints búcsút a sötétségnek!


UNV LightHunter: Ints búcsút a sötétségnek!
A videómegfigyelés fő célja, hogy bármi bármikor, bárhol jól látható legyen. A fekete fehér képet egyre inkább felváltja mindenhol a színes kamerakép még sötétben is, így az újabb eszközöket jól fel kell készíteni a nagy felbontású színes képek különböző fényviszonyok között történő biztosítására. Az UNV kifejlesztette a LightHunter technológiát, amely élénk színeket, megfelelő fényerőt és rendkívül tiszta képeket biztosít ultra alacsony megvilágításban is.

A LightHunter technológia jelentősen javítja a kép fényerejét az F1.2 nagy méretű írisszel és a BSI (hátulról megvilágított) szenzorral. A kifejezetten nagyméretű érzékelőivel a LightHunter IP kamerák nagyobb fényérzékenységgel és magas SNR-értékekkel (jel-zaj arány) rendelkeznek. Az UNV egyedileg szabadalmaztatott U-ISP (ultra-image signal processing) technológiája javítja a képek élességét és fényességét. Az U-ISP egy új generációs zajcsökkentő technológiát kínál a jel-zaj arány javítására és az elmosódás csökkentésére. Hatékonyan csökkenti az elmosódást az objektumok mozgatásakor, így biztosítva a valódi kép megjelenítését. A hardver és a szoftver előnyeit kombinálva a LightHunter technológia garantálja a teljes színes képet ultra alacsony fényviszonyok mellett is.
Kihívások és megoldások

Gyenge megvilágítású környezetben az infravörös technológia révén ugyan nagy felbontást lehet elérni, de közben elveszhet a színinformáció, és a képek fekete-fehérek lesznek. A LightHunter technológia ezzel szemben kiemelkedő színhűséget nyújt, amelyet a hagyományos kamerákkal nem lehet elérni. Gyakorlatiasabb információkat kaphatunk például járművekről és a gyanúsítottakról, például leolvasható a rendszám, a szín és a jármű márkája; a gyanúsított arcvonásai, hajszíne, magassága és ruházat színét is meg lehet állapítani, amely aztán hasznos információ lehet akár rendvédelmi szerveknek is.

Az UNV jelentős forrásokat fordított az új ultra alacsony fényű technológia kutatására és kifejlesztésére. A LightHunter technológia így páratlan részletességet, fényerőt és valósághű színeket biztosít, valamint tiszta képeket rendkívül gyenge fényviszonyok mellett.
Az UNV új generációs algoritmusának (U-ISP) számos előnye van, így például csökkenti az elmosódást és a zajt, és növeli az élességet. Mindezek az előnyök javítják a képek felbontását és a fényességét. Amint az a következő ábrán látható, egy bűnöző pénztárcát lop el az autóból. A szokásos IP kamera kép tele van apró fehér foltokkal, úgynevezett „hópelyhekkel”. A legnyilvánvalóbb különbség a normál IP kamera képhez képest, hogy tisztább és színesebb képeket látunk, és részletesebb információkat kapunk a LightHunter IP kamerán keresztü: az arcvonások, a ruhák színei és a rendszám rendkívül könnyen azonosíthatók.
Tényleges alkalmazás

A LightHunter technológia teljesíti a felhasználók mindennapi megfigyelési követelményeit. Az UNV LightHunter kamerák felhasználhatók iskolákban, közterületeken, parkolóhelyeken, bevásárlóközpontokban, repülőterekben, szállodákban, kórházakban vagy bármilyen gyenge megvilágítású területen.
A LightHunter technológiát használó kamerák megjelenésének pontos időpontja egyelőre nem ismert, így a hazai forgalmazás sem, de az UNV kommunikációs hagyományai szerint a beharangozás után 3-6 hónapon belül piacon lesznek az eszközök. További technológiai információk a gyártó honlapján találhatók.

UNV kamerákkal kapcsolatos minden további információért keressék UNV termékmenedzserünket:

Pásztor András
pasztor.andras@young.hu
Tel.: +36 (1) 452 2646
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Hikvision HiTools Delivery
Olvasta már?
Hikvision HiTools Delivery