Megfizethető, QWGA Wisenet hőkamerák a Modern Alarm Kft-től


Megfizethető, QWGA Wisenet hőkamerák a Modern Alarm Kft-től
A Hanwha Techwin bővítette hőkamerás választékát az új, megfizethető áron kínált Wisenet QVGA felbontású hőkamera szériájával.

A kültéri megfigyelésnél a hagyományos, látható hullámhosszú fénytartományban működő csőkamerák számos olyan kihívással szembesülhetnek, amelyek megoldhatatlan problémák jelentenek számukra. Ilyenen lehetnek kültéren a kamera látóképességének csökkenése köd, pára, füst jelenlétekor, de ennél prózaibb probléma a kamerába épített, saját inframegvilágító okozta fényvisszaverődés és az ezzel járó képminőség romlás éjszakai eső, hófúvás esetén.

A képen látható jelenséget ugyan pókháló okozta (ami legalább olyan kellemetlen probléma, ráadásul folyamatos karbantartást igényel), hiszen akár egyetlen vékony, szabad szemmel nem is látható pókfonálról érkező visszaverődés is homályosságot, szürke tónust okozhat. Sokan elsőre arra gondolnak, hogy a kamera életlensége, fókuszhibája okozza a jelenséget. Ezeken túl, a hagyományos kamerákhoz használt általános terület megvilágítás, a reflektorok, halogének fénye sokszor kellemetlen fényszennyezést eredményez.
Volt idő, amikor a hőkamerákkal óvatosan kellett bánni egy projekt ajánlatban, mivel túlságosan drágák voltak ahhoz, hogy nagy számban telepítsék őket. Az új, kedvező árú Wisenet QVGA modellek bevezetése azt jelenti, hogy a technológia mostantól gyakorlatilag bármilyen alkalmazásra felhasználható, nem csak a nagy költségvetésű projektekre. Az új szériák, az általános területmegfigyelésnél már megszokott, nagyobb látószöggel rendelkeznek 92°; 50°; de megjelent változat szűkebb, 16°-os vízszintes látószöggel is.

Főbb jellemzőkAz új sorozatban három, vandálbiztos kivitelű hőkamera található 320×240 pixeles felbontással. Az előző szériához hasonlóan, az új Wisenet TNO-3010T, TNO-3020T és TNO-3030T QVGA termálkamerákban megtalálható a hanganalízis, amely felismeri a kritikus hangokat, például lövések, robbanások, sikolyok és az üveg törése. További funkciók a hőmérséklet-változás figyelés, kamera rázkódás, objektum/személy észlelése, adott területen történő bóklászás és a kamera manipulációjának észlelése. A beépített giroszkópos érzékelőknek köszönhető a pontos képstabilizálás, mely a szél okozta rezgés miatt fellépő képremegés kiküszöbölésére használható.

A kamerák H.265, H.264 vagy MJPEG tömörítést kínálnak, valamint a WiseStream II-t, egy kiegészítő tömörítési technológiát, amely dinamikusan vezérli a kódolást, a minőség kiegyenlítését és a tömörítést a képen észlelt mozgás alapján. A sávszélesség hatékonysága akár 99%-kal javulhat a jelenlegi H.264 technológiához képest, ha a WiseStream II-t H.265 tömörítéssel kombinálják.
További hasznos funkciók a kétirányú hang, a mozgásérzékelés, a PTZ-kamerához történő közvetlen (kamerák közötti) riasztás-átadás és az előre beállított pozícióra vezérlés. Lehetőség van akár 256 GB mennyiségű adat rögzítésére a behelyezett SD / SDHC / SDXC memóriakártyára. A felvétel lehet folyamatos, vagy eseményvezérelt, elő-, utóriasztási felvétellel.

A három, új Wisenet QVGA hőkamera TNO-3010T: 2,7 mm-es fix lencse; Minimális tárgytávolság: 30 cm

TNO-3020T: 4,7 mm-es fix lencse; Minimális tárgytávolság: 1 m

TNO-3030T: 13,7 mm-es fix lencse; Minimális tárgytávolság: 8 m

További információkért keresse kollégánkat a Wisenet termékek hivatalos, magyarországi disztribútoránál, a Modern Alarm Kft.-nél, az alábbi elérhetőségeken:

Balczó Rudolf
Műszaki tanácsadó, a Modern Alarm Kft. Wisenet Hanwha Techwin Szakreferense
+36 30 961-0340
balczo.rudolf@modernalarm.hu
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
SATEL INT-TSH2 érintőkijelzős kezelő
Olvasta már?
SATEL INT-TSH2 érintőkijelzős kezelő