Hangvezérelt rendszerek lézeres hackelése


Hangvezérelt rendszerek lézeres hackelése
Michigani Egyetem és a japán Elektro-kommunikációs Egyetem kutatói olyan biztonsági problémára világítottak rá, mely a valamennyi hangvezérlésű okoseszközt (bele értve a mobiltelefonokat is) érinti – a szakértők állítása szerint.

A nyilvánosságra hozott kutatási eredményeik szerint, a (vörös) lézer fényt az eszközök mikrofonjai hangként kezelik. A mikrofonok belsejében lévő diafragma, a fókuszált fény (pl. a lézer, de a fókuszált stroboszkóp) hatására ugyan úgy mozdul, mintha hang érné. Tekintve, hogy a lézerfénynek nem okoz gondot az ablaküveg (szemben a hanggal), a kutatók jelentős távolságról (110m), ablakon keresztül is képesek voltak meghackelni az adott okosház rendszert a hangvezérlésen keresztül. Bónuszként, a kutatók kizárólag olyan eszközöket használtak a hackeléshez, melyek publikusan megrendelhetők az Amazon webáruházaiban. A hackereknek nem kell mást tenniük, mint felvenni az üzenetet és egy lézermodulátor segítségével a mikrofonba továbbítani. Még a koszos ablak sem jelent akadályt. Persze, a védekezés is viszonylag egyszerű, a mikrofonokat vizuális takarásba kell telepíteni. A kutatási eredményekről a legnagyobb fejlesztők (Amazon, Google, Microsoft stb.) értesítést kaptak.

Forrás: The Wired
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Teljes platformot nyújt a Videosec termékpalettája
Olvasta már?
Teljes platformot nyújt a Videosec termékpalettája