Videosec okos otthon megoldások


Videosec okos otthon megoldások
Az okos otthon kifejezést hallva legtöbbeknek először a világításvezérlés, a fűtés és hűtés, és talán a redőnyvezérlés jut eszébe. Kétség nem fér hozzá, fontos kényelmi funkciók, de a Videosec okos épületvezérlési megoldásai a történet másik végén kezdődnek.

Egy új ingatlan új közműbekötésekkel jár. Elektromos hálózat biztosíték és érintésvédelmi FI-relé nélkül ma már elképzelhetetlen, ugyanakkor a víz- és gázközmű meghibásodása hasonlóan nagy károkat tud okozni. A ma kapható vízérzékelők és gázérzékelők többnyire csak tájékoztatnak minket a kialakult vészhelyzetről. Képzeljük el ugyanezt a logikát követve, ha kapnánk egy üzenetet a telefonunkra ezzel a tartalommal: "Az Ön lakásában valószínűleg zárlat keletkezett, mert a földelésen szivárgási áram mérhető. Cselekedjen belátása szerint. Üdvözlettel: az Ön okosnak mondott FI-reléje" - mert a mai elterjedt víz-, gáz-, szénmonoxid és egyéb érzékelői pont ezt teszik!

A végrehajtandó feladatok természetesen nem csak a közvetlen veszélyhelyzet elhárítására szorítkoznak, hanem bővíthetőek. A különféle mozgásérzékelő, nyitásérzékelő, és egyéb szenzorok jeleit nem csak arra használhatjuk, hogy riasztási eseményként értesítést kapjunk, hanem különféle Ha-Akkor logikai kapcsolatban lévő feladatokat is végrehajthatunk egyes világítótestek felkapcsolásától, ablaknyitáskor a fűtés/klíma lekapcslásán át, a kávéfőző beindításáig. Ja, és hogy el ne felejtsem: még a vasaló aljzatát is letilthatjuk minden alkalommal, automatikusan, amikor a lakást elhagytuk. Figyelje a videosec.com weboldalt, folyamatosan egyre több és több épületvezérlési megoldási lehetőség kerül rá fel.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
5 évre kiterjesztett garancia Axis készülékekre
Olvasta már?
5 évre kiterjesztett garancia Axis készülékekre