Optex WX sorozatú kültéri panoráma mozgásérzékelők a Powertől


Optex WX sorozatú kültéri panoráma mozgásérzékelők a Powertől
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: Optex


A mozgásérzékelők palettája igen széles, nem könnyű feladat megtalálni az adott helyszínhez megfelelő típust, ezért is szükséges erre időt fordítani. Az alkalmazási környezethez jól kiválasztott és konfigurált érzékelő a rendszer megbízhatóságát nagyban növeli, és minimálisra csökkenti a környezeti hatások által kiváltott esetleges téves riasztásokat.

A Power Biztonságtechnika kínálatából a rendkívül népszerű Optex WX sorozat ad betekintést a speciális funkciók világába.

WXS-DAM
Az OPTEX 180°-os látószögű WXS-DAM kültéri mozgásérzékelője rugalmasan állítható érzékelési tartománnyal és beállítási lehetőségekkel rendelkezik. Elsőként lehetőséget kínál arra , hogy két lehetséges telepítési magasság közül válasszunk. Ezenkívül öntanuló digitális IR kitakarásvédelemmel és kettős ellenfény-kompenzációval is el van látva. Kifejezetten ajánlott a könnyen megközelíthető terek, lapos tetők védelmére.
A fent említettek szerint a telepítési magasságra két opció áll rendelkezésre: egy magas (2 m) és egy alacsony (0,8-1,2 m).
Az első esetben az érzékelési rádiusz 9 méter, a második megoldást választva, mikor az érzékelőt kis magasságba szereljük fel, ez az érték 2,5 és 12 méter között állítható.

Mindig adott a 180°-os látószög, ami két, egymástól függetlenül állítható és önálló kimenettel rendelkező, 90°-os félből áll össze. Ez a tulajdonság rugalmas testreszabhatóságot kínál, valamint az így biztosított fokozott szelektivitás segít a riasztás helyének pontosabb meghatározásában. Kimeneti vezérlések alkalmazásánál különösen fontos a precíz érzékelés; mint például PTZ kamerák vezérlése.

A WX sorozatú érzékelők toleránsak a házikedvencek mozgásával szemben, ezenkívül az OPTEX Super Multidimensional Analysis (SMDA) funkcióval is rendelkeznek, amely kiszűri a zavaró környezet, például a hajladozó növényzet vagy az árnyék hatásait. Lehetőség van a látómező részletes maszkolására is, melyet részben az érzékelőbe épített, behúzható maszkkal, részben pedig a csomagolásban található pálcákkal lehet megvalósítani.
Az érzékelő vezetékes és vezeték nélküli változatban is kapható.

A vezeték nélküli változat típusa WXS-RDAM.
A vezeték nélküli telepítés olyan esetekben jó alternatíva, ahol a vezetékezés nem kivitelezhető, mégsem szeretnénk lemondani a nagyfokú biztonságot nyújtó érzékelő alkalmazásáról. Ennél a típusnál a sorkapcsok helyett dedikált kivezetések állnak rendelkezésre a bekötéshez, ehhez tudjuk csatlakoztatni az elemtartót, illetve a riasztórendszerünkkel kompatibilis rádiós átjelzőt. Paradox márka esetében használhatjuk a DCTXP2 vagy a DCT10 rádiós nyitásérzékelőt, amelyek saját REED reléjük mellett rendelkeznek egy külső érzékelők számára fenntartott kontaktus bemenettel, amelyre csatlakoztathatjuk a WXS-RDAM kimenetét. Ez a lehetőség nem csak a WXS-RDAM sajátja – a teljes Optex elemes érzékelő széria átjelzése megoldható a Paradox rádiós nyitásérzékelőivel. Minden elemes érzékelőhöz tartozik egy, az érzékelő alá illeszthető, gyári szerelődoboz, ami mind az elemtartónak, mind az átjelzőnek helyet biztosít.


Főbb jellemzők:
• 180 fokos, kültéri, kombinált (PIR+MW) IR kitakarásvédelemmel
• 4 PIR, 2 MW antenna
• Választható telepítési magasság
• Független bal / jobb érzékelési területek és riasztási kimenetek
• Kisállat-tűrés
• Kettős fénykompenzáció
• Az elemes verzió esetén bőséges hely a rádióadó számára

Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Proximity kártya: Hogyan működik, és mi a hozzáadott értéke?
Olvasta már?
Proximity kártya: Hogyan működik, és mi a hozzáadott értéke?