Az AI Now betiltaná a mimika felismerés alkalmazását


Az AI Now betiltaná a mimika felismerés alkalmazását
Az AI NOW Institute megállapítása szerint, a tudomány nem igazolja vissza az ún. biometrikus „tettetés azonosítás” alkalmazásának létjogosultságát, így ezt a technológiát szükséges lenne betiltani.

Példaként lett kiemelve a kiválasztási folyamatokat támogató megoldásairól ismert HireVue esete, annak egyes, megkérdőjelezhető döntései miatt. A HireVue (természetesen) tagadja a vádakat és hangsúlyozza, hogy terméke hatékonyan képes felismerni (pl.) felvételi eljárást vezető személy elfogultságának jeleit, s ennek eredményét több munkakereső élvezhette már. Az AI Now 2019-es jelentésében kiemeli, hogy akadémiai kutatások szerint hibáktól hemzsegő lehet az arckifejezésekből az adott személy hangulatára következtető eljárások metodológiája. Ennek megfelelően épp ellenkezőleg a HireVue meglátásával, egy adott csoport kivételezettségét erősíthetik meg az ilyen megoldások. Mindezek mellet, többek között a Microsoft és az Amazon egyaránt kínál mimika felismerő megoldásokat. Az ezekhez hasonló megoldások piaca 90Mrd USD-nyire nőhet 2024-re.

Forrás: AI NOW Institute
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
QuadroSense – a Zmax védjegyoltalommal ellátott márkaneve
Olvasta már?
QuadroSense – a Zmax védjegyoltalommal ellátott márkaneve