Hikvision DS-2TD2615-7/10 bispektrális csőkamera


Hikvision DS-2TD2615-7/10 bispektrális csőkamera
A Hikvision DS-2TD2615-7/10 bispektrális csőkamera egy érdekes kombináció: IR támogatott 1080p láthatófény kamera és 160×120 felbontású hőkamera egy robusztus, IP66 védettségű kameraházban.

Tesztelés során a következő beállításokat használtuk: állítható bitráta, a legmagasabb minőségű videofolyam, WDR, I képkocka-intervallum 50-es értékkel, standard H.264 tömörítés, 4.096 maximális bitráta és 25 FPS. A láthatófény és hőkamera fix optikával rendelkezik – a láthatófény optika fókusztávolsága 6 mm, de 8 mm-es kialakításban is elérhető. Az első benyomások pozitívak – a Hikvision bispektrális csőkamerája sok jó tulajdonsággal rendelkezik. A láthatófény kamera színben gazdag megjelenítést biztosít, valamint a mélységélesség és a fényerő-kompenzáció is komoly erőssége. A háttérfény megfelelő kezelése figyelemreméltó, különösen a délutáni órákban. A 6 mm-es optika és az 1080p felbontás a tesztelési környezetben ideális pixelsűrűséget nyújtott. Az egyik közeli utcában a gyalogosokról készített felvételek részletgazdagok lettek (pl. a ruhák és a táskák színe), valamint a járművek típusa is jól meghatározható volt. A kamerával nemcsak a jármű típusát, hanem azt is meg lehet állapítani, ha a motor még forró a használattól. Volt némi környezeti zaj a felvételen, de ez az arcfelismerést 12 méteren túl sem befolyásolta. A hőkamera 7 mm, 160×120 pixel felbontású fix optikával rendelkezik, ezért ez a komponens nem ad túl nagy részletgazdagságot, viszont jól rögzíti az éjszakai mozgásokat 100 m-ig. A kamera jól detektálja a különböző eseményeket, beleértve a potenciális tűzeseteket is. A hőkamera kis hőmérsékletkülönbségeket is érzékel, az észlelési tartománya -20 °C és 550 °C közé esik, ami kiváló teljesítmény, függetlenül a konkrét felhasználástól. Van lehetőség egy, a hőkamera és a láthatófény kamera képeinek átfedésével elért, 320×240 felbontású kombinált videó elérésére a hagyományos hőkép helyett. Noha meglehetősen alacsony a felbontás, nem szabad alábecsülni a bispektrális csőkamera érzékelőit, melyek – kontrasztképzési képességüknek is köszönhetően – kiválóan „látják” a környezetüket. Felmerül a kérdés, hogy milyen feladatot tölthet be az inframegvilágítás egy ilyen eszköz esetében. Az IR támogatott láthatófény kamera esetén ezek a tulajdonságok kifejezetten hasznosak, főleg éjszaka, amikor sokkal erősebb a kontraszt a meleg emberi test és a hidegebb környezet között. Ismerjük az összefüggést, hogy minél hidegebb a háttér, annál melegebbnek fog tűnni a fókuszban lévő ember. Ha a biztonsági személyzet az esemény kivizsgálása során szeretne minden apró részletet kinyerni a felvételekből, akkor ideális választás egy ilyen gazdaságos, alacsony felbontású hőkamera. RIEL Support

A fent bemutatott termékcsaláddal kapcsolatban felmerülő műszaki kérdéseiddel keresd bizalommal terméktámogató csapatunkat. Munkatársaink rendelkezésedre állnak munkanapokon 8:00 és 18:00 között, a 06 1 236 8092 telefonszámon vagy a support@riel.hu e-mail címen.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Fényerő szabályozás Inim riasztóról
Olvasta már?
Fényerő szabályozás Inim riasztóról