Previdia Max tűzjelző központ


Previdia Max tűzjelző központ
Forgalmazó: Riarex Kft
Gyártó: INIM Electronics s.r.l.


A PREVIDIA216 egy teljes felépítésében moduláris tűzjelző és oltásvezérlő központ, mely igény szerint alakítható akár 4 szekrényes kiépítésig. A központ 16 hurokig bővíthető és hurkonként 240 db eszközcímet fogadhat (gyártói protokolltól függően: Inim, Argus, Apollo). Egyedülálló tulajdonságai közé tartozik a 24 csatornás oltásvezérlési lehetőség, a hurokteljesítmény növelő technológia, a megkettőzhető központi vezérlőegység, és a kezelőfelületen megjeleníthető helyszíntérképek valamint IP kamerák pillanat képei.



ELOSZTOTT INTELLIGENCIÁJÚ ARCHITEKTÚRA

A PREVIDIA216 tűzjelző központ a rendszer biztonságát már nem egyetlen feldolgozóegységre bízza, hanem egymással szinergiában működő, összekapcsolt CPU-k csoportjára. Minden modul dedikált mikroprocesszorokat használ, melyek a redundáns processzorokkal ellátott központi vezérlőegységgel működnek együtt. A központi vezérlőegység minden központban megkettőzhető (vészeseti tartalékként), így 4 processzor felel a rendszer biztonságáért, biztosítva ezzel a 100%-os redundanciát és az egynél több oltócsatorna vezérelhetőségét.

MODULOK

A PREVIDIA216 vezérlőközpont 4 fajta külső (FPM) és 9 fajta belső (IFM) modulokat alkalmaz. Az FPM modulok a szekrényajtókba, míg az IFM modulok a szekrények belsejébe egy CANDRIVE sávra csatlakoznak. Minden IFM modul műanyag dobozolású így fizikailag teljesen elkülönülnek a többi modultól. A vezérlőközpont pontosan azonosítani tudja a modulok számát, típusát és a központon belüli elhelyezkedésüket, valamint a HOTSWAP technológiának köszönhetően az IFM modulok cseréje és bővítése nem igényli a rendszer áramtalanítását.
Szekrényenként 2db FPM és 8db IFM modul alkalmazható, tehát egy 4 szekrényes kiépítésnél maximum 8db FPM modul és 32db IFM modul használható fel.

4-16 Amperes tápellátás egy központban

Mivel a PREVIDIA216 tűzjelző központ 1-től 4 szekrényes kiépítésig bővíthető, így akár 4db IFM24160 tápegység modullal is üzemelhet, amik elosztják egymás között a terhelést. Minden tápegység modul 4A kimeneti árammal és ettől elkülönített 1,2A akkumulátor töltőárammal rendelkezik. A tápegységek egyenként 17 vagy 24 Ah akkumulátorokat képesek fogadni, így akár 96Ah akkumulátor kapacitású tűzjelző központ is kivitelezhető.

24 CSATORNÁS OLTÁSVEZÉRLÉS KÖZPONTONKÉNT

Az oltásvezérlési műveletekért az IFMEXT egycsatornás oltásvezérlő modul felel, amiből 24 darab csatlakoztatható egy PREVIDIA216-hoz. Az oltásvezérlő modulok állapotát külső jelzőmodulok (FPMEXT) biztosítják. Ezek a modulok egyenként 5db oltócsatorna állapotát jelzik ki státusz LED-eken keresztül.

INTUITÍV KEZELŐFELÜLET

A PREVIDIA216 központi vezérlőegysége (FPMCPU) tartalmazza a kezelő-, és jelzőegységet is. A grafikus LCD érintőképernyő és fizikai nyomógombok kombinációja egyszerűsíti a rendszer konfigurálását, karbantartását és kezelését. A jelzőközpont eseményeiről a grafikus kezelőfelület mellett állapotLED-ek és belső zümmer is biztosítják a jelzést.


GRAFIKUS HUROKTÉRKÉP ÉS ESZKÖZANALÍZIS

A vezérlőközpont képes grafikusan megjeleníteni a jelzőhurkon lévő Enea eszközök fizikai elrendezését, és állapotát. Információkat ad a hurok csatlakozásáról, belső ellenállásáról és terheléséről, a tápegységek terheléséről, állapotáról, az akkumulátorok belső ellenállásáról, üzemi feszültségéről, hőmérsékletéről, töltő áramáról/feszültségéről.

TÉRKÉP ÉS IP KAMERA PILLANATKÉPEK MEGJELENÍTÉSE

A PREVIDIA216 grafikus érintőképernyőjén, webkiszolgálón (IFMLAN), grafikus felügyeleti szoftveren (SmartLook) keresztül is képes megjeleníteni és kijelölni előre konfigurált térképeken keresztül a hurokelemek telepítési helyét. Valamint webkiszolgálón és grafikus felügyeleti szoftveren keresztül képes azok állapotát is lekérdezni. Ezen felül az IFMLAN modul segítségével egyebek közt IP kamerák 5 másodpercenkénti pillanatképét képes megjeleníteni (ONVIF). Ezek az akár PTZ kamerák érzékelőkhöz, zónákhoz, területekhez rendelhetők.

HUROKTELJESÍTMÉNY NÖVELŐ TECHNOLÓGIA

Ha a szükség úgy kívánja, akkor a hurokvezérlő modul (IFM2L) jelzőhurkainak üzemi és riasztási feszültsége egyenként állítható egészen 32V-ig, függetlenül a tápegység és az akkumulátorok üzemi feszültségétől.

HORNET+ TŰZJELZŐ HÁLÓZAT

A PREVIDIA központok Hornet+ hálózatban gyűrű topológiájú klaszterekbe rendeződve RS485 porton keresztül csatlakozhatnak egymáshoz. Ezek a klaszterek pedig TCP/IP kapcsolaton képesek egymás közt kommunikálni. Maximum 20 klaszter, klaszterenként maximum 48 központ lehet hálózatban.

Tóth Zoltán
Inim tűzjelző termékfelelős
t.zoltan@riarex.hu
06 (20) 960 8647

Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Ajax vezeték nélküli rendszerek telepítői képzés
Olvasta már?
Ajax vezeték nélküli rendszerek telepítői képzés