Izzadtság, mint személyazonosító jellemző


Izzadtság, mint személyazonosító jellemző
Egy nemzetközi kutatócsoport vízálló (így vízben is működőképes), bőrre ragasztható, beépített áramforrás nélküli, biometrikus azonosításra is alkalmas tapaszt (egy miniatűr laboratóriumot) fejlesztett ki.

Az eszköz a nem régiben bejelentett, szárazföldi alkalmazásra szánt hasonló fejlesztésük „felturbózott” változata. Még 2017-ben hívták fel egyes tudósok a szakma figyelmét az izzadságból kinyerhető aminosav-profilon alapuló biometrikus szermélyazonosításban rejlő lehetőségekre. Bár jelen terméket első sorban sportolók számára fejlesztik, a csoport vezetője szerint, más irányú felhasználása sem lehetetlen. A „tapasz” a működéshez szükséges energiát a környezeti rádiósugárzásból nyeri, az általa elemzett „izzadtság adatokat” NFC-n keresztül továbbítja, amint az adás fogadására képes eszköz közelébe kerül. A vízálló változat kellően rugalmas ahhoz, hogy a viselőjét ne akadályozza a mozgásban; a jelenleg alkalmazott ragasztóval 2 órán át a bőrfelületen marad. Az új fejlesztés kereskedelmi forgalomban még nem elérhető, a kutatók az Epicore Biosystems segítségével szeretnének piacképes terméket faragni eredményeikből.

Forrás: Tech Xplore
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Professzionális PTZ kamera  4K felbontással
Olvasta már?
Professzionális PTZ kamera 4K felbontással