Eldes ESIM384 behatolásjelző központ


Eldes ESIM384 behatolásjelző központ
Forgalmazó: Novosec Security Kft
Gyártó: ELDES UAB


Az új ESIM384 GSM/GPRS behatolásjelző központi panel egy hibrid kivitelű, erőteljes és rugalmas, intelligens otthon funkciókkal rendelkező riasztórendszer magánházak, lakások, nyaralók, garázsok, üzletek és egyéb épületek védelmére kifejlesztve akár 300m2-ig.

Az ESIM384-es központot kifejezetten nagyobb objektumok védelmére tervezték. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az alaplapra integrált rádiós adó-vevő, ami lehetővé teszi a vezeték nélküli kommunikációt akár 300nm alapterületű épület esetében is. Ezen a hatósugáron belül 64 vezeték nélküli eszközt vehetünk fel, a zónák száma maximálisan a 128-at is elérheti. Ez abban az esetben valósulhat meg, ha mind a 64 rádiós zónánk 2 zónás eszköz pl.EWD3. Nyílt területen történő periféria eszközök elhelyezésénél pedig a kommunikáció 3km távolságban is zavartalan.

Az alaplapon 8 zónát találunk ami ATZ módban 16 is lehet, további bővítőkkel pedig a vezetékes zónák maximális száma 48-ig emelhető. Újdonságnak számít, hogy hagyományos tűzjelző érzékelőket is illeszthetünk már a rendszerhez. Ez annyit jelent hogy a funkció aktiválásakor a „C2” kimenet lesz az érzékelőknek kijelölt kimenet. Erről kapják a tápfeszültséget, illetve riasztás esetén ezen érkezik a jelzés a központ felé.

A konvencionális érzékelők tipusai az alábbiak lehetnek:
Unipos FD8030 (max.5db), Elotec EO007 (max.6db), SENTEK SD119-2 (max.8db), APOLLO Orbis (max.8db), EVERDAY EA318-2 (max.4db), SERIES65 (max.8db), RUBEZH EP212-45 (max.8db)

A központ komplexitását tovább növeli szintén az alaplapra integrált GSM/GPRS kommunikátor. Ennek segítségével értesíthető a felhasználó és a távfelügyelet az esetlegesen bekövetkező eseményekről. Felhasználóknak hívással, SMS-ben vagy PUSH üzenetben is érkezhet a központtól az értesítés, míg a távfelügyelet felé 1 elsődleges és 5 tartalék csatornán keresztül a szabványos protokollok használatával (CID, SIA IP, Cortex SMS, Kronos, EGR100) kerül továbbításra az információ.

Az EGR100 protokoll nem más, mint az Eldes saját átjelzésre használatos szabványa. Ehhez természetesen a gyártó elérhetővé tette az ESR100 vevőkészüléket. De alternatív megoldásként szoftveresen is kiváltható, a protokoll nevére keresztelt teljesen ingyenesen hozzáférhető EGR100 programmal. Ezt feltelepítve a felügyeleti szoftvert is futtató számítógépre, valamint egy virtuális port forgató alkalmazás segítségével, teljes mértékben integrálhatóak a jelzések egy már működő távfelügyeleti rendszerbe.
De térjünk vissza a központ egyéb tulajdonságaira.

Összesen 30 felhasználót kezel a rendszer, közülük 10 értesülhet a központtól érkező hívás/SMS/PUSH üzenetben. A PUSH üzenet feltétele, hogy a telefonkészüléken telepítve legyen az Eldes Security applikáció, ami ANDROID és iOS rendszerű eszközökre egyaránt ingyenesen elérhető. Az app segítségével a felhasználók könnyedén kezelhetik a riasztó rendszert, hőmérsékleti értékeket láthatnak (max.8db), vezérelhetik a PGM kimeneteket, illetve amennyiben felvételre került a központra P2P kapcsolatot is támogató Dahua IP kamera, ennek online képét is megtekinthetik (max. 4db)

A PGM kimenetek programozáskor automatizálhatók is, ez annyit jelent, hogy összesen 16 előre beállított paramétert vihetünk be a rendszerbe, amik aztán automatikusan, vagy az éppen bekövetkező változások hatására működésbe lépnek. Ezek történhetnek időre, akár egy megadott idősávon belül vagy napokhoz rendelve. Függésbe tehetjük élesített vagy hatástalanított állapottól. De akár hőmérséklet emelkedésre vagy csökkenésre, illetve zóna jelzésére is lehet aktiválni kimenetet. Természetesen ezek kombinációja is kivitelezhető.
A riasztó központ kezelését vezetékes vagy rádiós LED-es kezelőről, vezetékes érintős LCD kezelőről, vagy rádiós 4,5” színes érintős LCD kezelőről is végezhetjük. Ezen felül rádiós távadóval vagy mobil applikációból is véghez vihetjük az élesítés/hatástalanítás műveletét. Mindemellett hívással vagy SMS küldésével is kivitelezhető ez a folyamat.

Periféria eszközeit tekintve szinte az összes vezeték nélküli, és igen széles a választék. Az alapnak számító nyitás és infra érzékelők mellett megtalálható a vízbetörés érzékelő, a füst és CO érzékelő, kül- és beltéri szirénák, de olyan kiegészítők is, mint a rádiós konnektor vezérlő, amit automatizálva, vagy applikációból, de a rajta lévő gombbal akár kézileg is működtethetünk úgy, mint egy PGM kimenetet.

Összességében az ESIM384-es központtal megvalósítható egy nagyobb épület vagyonvédelmi rendszere kamerákkal kiegészítve, és még egy részbeni automatizálást is kivitelezhetünk.

Specifikáció:
 • Tápellátás: 16-24V 50/60 Hz ~1.5A max / 18-24V 1,5A max
 • Akkumulátor: 12V; 1,3-7Ah
 • Akkutöltés időtartama: Legfeljebb 30 óra 7Ah akku esetén
 • GSM modem frekvencia: 850/900/1800/1900 MHz
 • Alaplapi zónák száma: 8db (ATZ módban: 16)
 • Alaplapi PGM kimenetek száma: 4db
 • Hőmérséklet szenzor támogatása: Igen (8db DS18B20)
 • Rádiós protokoll: (ELDES protocol) ISM868 /ISM 915
 • Rádiós kommunikációs távolság: Legfeljebb 3000m (9843ft) nyílt terepen
 • Kommunikáció: SMS, Hanghívás, GPRS hálózat, CSD, PSTN, Ethernet ELAN3-
 • ALARM kommunikátorral
 • Támogatott protokollok: Ademco Contact ID, EGR100, Kronos, Cortex SMS, SIA IP
 • Méretek: 140x100x18mm (5.51×3.94×0.71in)
 • Hőmérséklet tartomány: -20…+55°C (-4… +131°F)
 • Páratartalom: 0-90% RH @ 0… +40°C (0-90% RH @ +32… +104°F)

 • Tagek:

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Satel behatolásvédelem
  Olvasta már?
  Satel behatolásvédelem