Kötelezővé teszi a biometrikus személyi igazolványokat az EU?


Kötelezővé teszi a biometrikus személyi igazolványokat az EU?
Az Európai Unió soros elnökségét adó Románia és az Európai parlament informális egyezséget kötött az arcfotót és két ujjlenyomat mintát tartalmazó biometrikus személyi azonosít kártyák kötelező jellegű bevezetéséről.

Az új szabályozás módosítaná a személyi azonosító és lakcímkártyákkal kapcsolatos szabványokat, többek között mindegyik ID-1 formátumban készülne, tartalmazna egy ún. géppel olvasható sávot és egy érintésmentes kezelést lehetővé tévő chipet, természetesen megjelenik rajta a kibocsátó ország kódja, továbbá teljesíteniük kell az ICAO minimális biztonsági előírásait. A kezdeményezés jogszabállyá válását követő 2 éves átmeneti időszak után az EU tagállamai már csak az új fajta személyiket állíthatnának ki; a régi kártyák kivonását 10 éven belül kellene végrehajtani – még abban az esetben is, ha az eredetileg meghatározott érvényességük nem járt le. A szabályozás néhány kivételt tartalmaz, tekintettel például az idősebb állampolgárokra és a számukra kiállított, lejárati idő nélküli személyi igazolványokra.

Forrás: Biometric Update
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
FAAC kapumozgatók
Olvasta már?
FAAC kapumozgatók