Az USA hadseregénél Huawei nélkül is vannak adatvédelmi problémák


Az USA hadseregénél Huawei nélkül is vannak adatvédelmi problémák
Mint arra már számos szakértő felhívta a figyelmet, még mindig az emberi hanyagság az egyik legnagyobb adatbiztonsági kihívás.

Erre szolgáltat erőteljes bizonyítékot a nem régiben kipattant, az USA hadseregét érintő „kiszivárogtatási” botrány. A Washington Post információi szerint, legalább 3 alkalommal küldtek ki egy belső használatra szánt adatbázist 2017 júliusa és 2018 januárja között. A listán az ún. MAVNI (bevándorló hátterű, nyelvi vagy egyéb speciális ismereteik miatt toborzott katonák) program résztvevőinek szerepelt. Óvatos becslések szerint 4200 érintettje van az ügynek. Mintegy 900 felszerelt Kínából, közel tucat Oroszországból származik. Különösen a kínai katonák és családjaik számíthatnak megtorlásra, amennyiben a lista a kínai hatóságok kezébe került. A „kiszivárogtatás” módszere igen elgondolkodtató: nem a toborzóknak továbbították a listát, hanem a toborzottaknak. Az USA hadseregének Toborzó és Továbbképző Központja úgy nyilatkozott, a problémát elhárították. Ennek ellenére, számos érintett erre a hivatkozva nyújtott be rendkívüli kérelmet menekülti státus iránt.

Forrás: The Washington Post
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
FAAC szögben zárodó automata ajtók
Olvasta már?
FAAC szögben zárodó automata ajtók