Rendszámfelismerés, amire büszkék vagyunk: magyar fejlesztés, egyedi megoldás


Rendszámfelismerés, amire büszkék vagyunk: magyar fejlesztés, egyedi megoldás
Gondoltunk egy merészet, és belefogtunk egy saját rendszámfelismerő megoldás fejlesztésébe. A végeredmény, az EasyPlate pedig nem igényel költséges PC-alapú szoftvert a működéséhez, hiszen az a kamerákban fut. Teszteltük, tökéletesen dolgozik; bemutattuk, és partnereink imádták!

Az EuroStat 2016-os adatai szerint Magyarországon az 1000 főre jutó autók száma 338 darab, vagyis a magyar utakon 3,5 millió hazai gépjármű fut, és rohamosan nő az új autók üzembehelyezésének száma is.

A háztartások majdnem fele rendelkezik autóval, és ezeknek ugyanaz az elsődleges azonosítója: 1901 óta (tehát annak bevezetését követően) a rendszám.

Miért van szükség gépi rendszámfelismerésre?

Azért, mert a megnövekedett gépjárműpark (és a nagyobb forgalom) kezeléséhez automatikus rendszámleolvasó megoldásra van szükség. A beléptetőrendszerek (parkolók, kapubejárók) így humán felügyelet nélkül, gyors és pontos azonosítással működhetnek.

A valóságban ez a folyamat így néz ki:

1. A beléptetőrendszer kameráinak nagy felbontású képeket kell készíteniük az adott gépjárműről.
2. A rendszámfelismerő alkalmazás a kép elemzése után megkeresi és azonosítja a rendszám karaktereit. A folyamatban kulcsszerepet kap a pontosság és az idő: a jobb megoldások 100 milliszekundum alatt és 98-99 százalékos pontossággal ismerik fel a rendszámokat.
3. A megoldás továbbítja a képeket és a felismert rendszámot az adatok feldolgozásáért és tárolásáért felelős egységekhez. Egy jól működő rendszer egyetlen másodperc alatt végigfuttatja ezt a folyamatot, és szinte időveszteség nélkül reagálja le a történéseket.

Új belépő: üdv, Easyplate!

Az AlphaSonic saját megoldása, a magyar fejlesztésű fedélzeti rendszámfelismerő EasyPlate közvetlenül a kamerákban fut, így az nem igényel költséges PC-alapú rendszámfelismerő szoftvert a működéséhez.

Az EasyPlate-et speciálisan egyik kiemelt partnerünk, a VIVOTEK kameráihoz fejlesztettük, és az nemcsak arra képes, hogy önállóan felismerje és rögzítse a rendszámtáblákat, de emellett sorompót és hurkot is kezel a kamerák digitális ki- és bemenetein keresztül.

A fejlesztés során arra is ügyeltünk, hogy

 • az alkalmazással át lehessen adni az adatokat más rendszereknek http és socket alapon
 • fel lehessen tölteni az adatokat FTP-re
 • és hogy a rendszer e-mail figyelmeztetéseket is ki tudjon küldeni

  Az adatbázis manuálisan is szerkeszthető, valamint lehetőség van arra is, hogy külső adatbázis importálást importáljon a felhasználó.
  Ezért szeretik partnereink az EasyPlate-et

  Az alkalmazást időközben jobban megismerő és kipróbáló partnereink helyettünk is összefoglalták, hogy miért tartják kitűnő választásnak az EasyPlate-et:

  1. A magyar terméktámogatásnak és fejlesztésnek köszönhetően rugalmasan kezelhetők a speciális projektigények. Mi kifejezetten büszkék vagyunk arra, hogy ez a rugalmasság működésünk minden területén jellemző ránk.
  2. Az alkalmazás kényelmes és gyors keresési paramétereket biztosít: a naplóban időpont, rendszám vagy rendszámrészlet alapján is kereshetnek a felhasználók.
  3. Képalapú statisztikákat lehet készíteni a be- és a kimenő forgalomról, továbbá az éppen az adott területen tartózkodó járművek számáról.
  4. A moduláris licenszelésnek köszönhetően csak azokért a funkciókért kell fizetnie a partnereinknek, amelyekre valóban szükségük van.

  Az EasyPlate felhasználási területe a parkolórendszerektől kezdve egészen a térfigyelő rendszerekig kiterjed, a széles körű alkalmazás viszont egyedi igényekre szabható. Olyan megoldás született fejlesztőinknek köszönhetően, amire büszkék vagyunk.

  További információ:
  Alphasonic Kft.
  Gyarmati Bálint (Biztonságtechnikai üzletágvezető)
  + 36 88 33 109
  security@alphasonic.hu
 • Tagek:

  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Axis Q1808-LE kamera
  Olvasta már?
  Axis Q1808-LE kamera