ELMES Electronic vezérlő panelek


ELMES Electronic vezérlő panelek
Az ELMES ELECTRONIC gyár 1990-es alapítása óta gyárt riasztórendszerekhez ugrókódos elvű rádiós kiegészítő eszközöket. Eszközparkja mára a széles végfelhasználói igények nyomása alatt stabilan kialakult. Az önálló riasztórendszertől az épületautomatizáláshoz vagy „okos-otthonhoz” használható motorvezérlőkig, az egy csatornás távvezérlőtől a 35 csatornásig, szinte mindenre kínál megbízható megoldást, amire 433 MHz-en szükség lehet.

Az „okos-otthon” fogalmába beletartozik, hogy motorokat vezérelünk. Egy jó vezérlő komfort érzetet kelt, pláne, ha egy elkészült épület motoros alapú eszközei vezérléséhez nem kell utólagosan még falat vésni, mindenféle vezetékeket húzogatni és külön jó pont, amikor a telepítőnek sem kell rengeteg vezetéket bekötögetni. Nos, ezt a technikai rést hidalja át az ELMES motorvezérlő családja vagy az általános célú vezérlői.

Széles a termékpaletta: 1, 2, 4, 8, 20 csatornás, független relé kimenetes vevőegységeivel a legkülönbözőbb feladatokra alkalmasak. Ezek a vevőegységek fogadják a rádiós mozgás (kisállat-védett változatban is), nyitás (dupla ablakra is), füst vagy üvegtörés érzékelők jeleit, ugyanakkor az 1, 2, 4, 8, 32 vagy 35 csatornás távadókat. Épület automatizáláskor a motoros végberendezések elég távol helyezkednek el, ami az automata vagy együttes vezérelhetőségük egyik korlátja lehet. Ezért gondolt az ELMES egy nagyot és főleg kapumozgató és redőnymotorokhoz fejlesztették ki az alábbi motorvezérlőket: 1 motorhoz az ST100, STP, STM, STB12VM1 (12 V-os motorhoz) és STB24VM1 (24 V-os motorhoz), 2 motorhoz az STB230VM2 illetve 6 motorhoz az ST6H motor vezérlő paneleket. Az egyéb kényelmi berendezések vezérléséhez a 2 relés STM-2K és a három relés ST100H/3K könnyedén telepíthetők, mint például szellőztető- és légkeverő motorokhoz, roletták vagy árnyékolók mozgatásához, stb. Ezek a vezérlő panelek a rádiós távadók mellett akár falikapcsolókkal is kapcsolhatók vagy riasztórendszer által, az előre megírt programja szerint vezérelhetők. Például az ST6H típus csoportos vezérlésekhez is könnyedén alkalmazható a „mátrix” bemenetein keresztül, ezért nem kell bonyolult és drága PLC vezérlőket használni.



Nagyáramú mágneskapcsolókat (áramtalanítás), mágnes szelepeket (öntözőrendszer), lámpákat (bejárati pont vagy kertvilágítás), hang- és fényjelzőket (másodhangjelző egy különálló épületben), de akár egyéb kapcsoló, jelző, villogó berendezéseket is működtethet. Az eszközök felszerelése előtt pontos információt nyerhet az RFM-4 térerőmérő műszer használatával, ami előre jelzi a környék 433 MHz-es frekvenciasávon való telítettségét, majd a felszerelés helyéről indított adással ellenőrizheti az interferenciákat, árnyékoló hatásokat, egyszóval a hasznos jel erősségét!

Kérje szakértő munkatársaink segítségét, mielőtt költekezne! Bátran kérdezzen, az Ön céljaihoz leginkább illeszkedő biztonsági és komfort rendszer kialakításáról személyesen, telefonon vagy akár e-mailben!

Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Jól teljesít az olasz BLADE aktív kültéri hang-fényjelző
Olvasta már?
Jól teljesít az olasz BLADE aktív kültéri hang-fényjelző