A Mesterséges Intelligencia, „aki” felismeri a lopási szándékot


A Mesterséges Intelligencia, „aki” felismeri a lopási szándékot
Egy 2017-ben alapított Japán startup (VAAK) olyan mesterséges intelligencia (AI/MI) alapú megoldást fejlesztett ki, mely egy adott üzlet – már meglévő - CCTV rendszere által közvetített videóanyagban képes elemezni a bent tartózkodók viselkedésmintáit, ez által előre jelezni a lopási szándékot.

A VAAKEYE béta verzióját épp egy éve bocsátották ki és számos nagyobb kereskedelmi egységben tesztelték. A Vaak képviselőjének nyilatkozata szerint, a teszthelyszíneken 77%-kal csökkent a bolti lopásokból származó veszteség és egy gyanúsítottat elfogtak a VAAKEYE segítségével. A cég alapítója (Ryo Tanaka) elmondta, jelenleg is több tucat Tokió környéki üzletben folyik szoftverük tesztelése, és reményeik szerint, mintegy 100 000 üzletben lesznek jelen 3 éven belül. Tekintve, hogy a bolti lopásokból származó kár (globálisan) meghaladja a 34 milliárd USD-t, a VAAK menedzsmentje komoly piaci lehetőséget lát termékükben. Tanaka úr reményei szerint, a VAAKEYE szerepet játszhat még a közbiztonság területén, továbbá az öngyilkosságok megelőzésében is, a távolabbi jövőben.

Forrás: Bloomberg
Tagek:

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Dahua WizMind S kameracsalád
Olvasta már?
Dahua WizMind S kameracsalád