FP300, FP601 kerítésvédelmi rezgésdetektor


FP300, FP601 kerítésvédelmi rezgésdetektor
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: Anikom


Hatékony védelmi rendszernél fontos, hogy minél előbb észleljük a behatolást. A behatolásvédelmi rendszerek első védelmi köre már a kerítésnél kezdődik, már akkor detektálhatjuk a támadást, amikor a betörő még az épületben sincs. Az FPxxx széria fonott drótkerítésre telepíthető, ennek köszönhetően a behatoló még csak próbálkozik a védett területre bemászni és máris riasztást generál a rendszer. Így akár elijeszthetjük a behatolót, és/vagy a helyszínre indulhatnak a járőrök az elfogás érdekében.

A kerítésvédelmi rezgésdetektor fonott drótkerítések védelmére szolgál, érzékeli a kerítés mozgásait, fűrészelését vagy vágását. Két verziója kapható, az FP300-as és az FP601-es. A digitális kerítésvibráció ellenőrző elektronika megkülönbözteti az időjárás által létrejött mozgásokat (kizárja a téves riasztásokat, melyek atmoszférikus és statikus változások következtében jönnek létre) a riasztásoktól. A kiértékelő két riasztást különböztet meg, az érzékelő kábel rezgése esetén riasztást, az érzékelő kábel elvágása, illetve a kiértékelő egység felnyitása szabotázs jelzést indít külön kimeneten.

Az FP300-as 300m kerítés védelmét látja el, és az FP601-es pedig 2 x 300m kerítés vagy 300 m kerítés dupla védelmére alkalmas. Az érzékelés speciális, árnyékolt kábellel történik, amelyet a kiértékelő elektronika és a kábelzáró (FP END) közé kötünk. Az FP601 verziónál mindkét érzékelőkábelt külön értékeli, így két kábelzáró használata szükséges. Az egész rendszer alkalmas kültéri telepítésre (IP65 védelem), az elektronika túlfeszültségvédelmet is tartalmaz. Ha több kiértékelő egységre van szükség használhatjuk az előbb említett eszközöket, az esetben a kábelezést megfelelő érszámmal kell kiépíteni. A kábelezés csökkentése érdekében lehetőségünk van használni az FP601-es terméket az FPBUS kommunikátorral. Ez esetben a kiértékelő egységek nem kontaktussal adják a riasztás jelzést, hanem RS485 kommunikáción felfűzzük egymás után őket és az FPBUS segítségével csatlakoztatjuk a számítógépes felügyeleti szoftverhez.

A rendszer telepítése végtelenül egyszerű. A kiértékelő egységet és a kábelzárót stabil felületre (pl. kerítés oszlop) rögzítjük, a speciális érzékelőkábelt pedig a földtől kb. 1 m magasan kültéri UV álló kötegelővel a kerítéshez rögzítjük 20-30 cm távolságokban (nem a kerítésfeszítő huzal közelébe). Ha az érzékelő kábelt esetleg elvágták a toldáshoz az FP Repair eszközt használjuk. Ha a védendő kerítésszakaszon kapu található, ott az érzékelőkábelt védőcsőben a kapu alatt vihetjük el, a kapunyílást egyéb eszközzel, pl. infrasorompóval védhetjük.

A kiértékelő egység felprogramozása is nagyon könnyű, mindössze 3 nyomógombbal beállíthatjuk a riasztási paramétereket. A riasztásokat relékontaktusokon jeleníti meg az eszköz, megkülönböztetve külön-külön kimeneten az érzékelt behatolást és a szabotázs eseményeket, FP601-es típusnál érzékelőkábelenként. Ennek köszönhetően bármilyen, kontaktust fogadó riasztóközponthoz kapcsolható. Alacsony fogyasztása miatt a szünetmentesítés sem megoldhatatlan feladat. Kiépítéséből adódóan minimális karbantartási igénye van.

Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Az iPhone, mint céges belépőkártya
Olvasta már?
Az iPhone, mint céges belépőkártya