A Vivotek 12MP-es FishEye kamerája, az IPVM.com tesztelési eredményei és megfigyelései alapján

1.rész

A Vivotek 12MP-es FishEye kamerája, az IPVM.com tesztelési eredményei és megfigyelései alapján
Ebben a cikkben a Vivotek 12MP-es FishEye kamerája kerül bemutatásra, az IPVM.com tesztelési eredményei és megfigyelései alapján. Ez a Vivotek legújabb generációs FE9391-EV modellje, amely tartalmazza a javított intelligens IR megoldásokat, a legújabb Smart Stream III H.265 smart codecet és még sok mást is.

Lássuk közelebbről:

 • VMS kicsomagolási különbségek (Exacq, Genetec,      Milestone, Network Optix)
 • teljes világos képminőség
 • alacsony fényű/IR képminőség
 • IR megvilágítási tartomány
 • zónázható IR tápfeszültség beállítás
 • Smart codec támogatás
 • Sávszélesség szükséglet


 • Összegezve:  A Vivotek FE9391-EV számos pozitív eredménnyel rendelkezik a tesztek alapján

  Jó IR lefedettség/konfigurálható IR

  Az FE9391 beépített dedikált LED-eket tartalmaz a kamera alatti területekre és az egyes megvilágítási zónák kezelésére, így jobb és egyenletesebb képet biztosított a teljes látómezőn, mint sok más tesztelt kamera, mindemellett a zóna IR mód használata közben nincs túlexponálás.

  Erős ügyféloldali kezelhetőség/kicsomagolás:

  A kezelés/kicsomagolás a Vivotek saját SDK-jával az Exacq, a Genetec és az ImmerVision Milestone-ban zökkenőmentesen működik. Az Exacq integrációja a Vivotek SDK használatával olyan funkciókat tartalmazott, mint a modellválasztás, az elő beállítások és a panoráma módok, amelyek viszont nem találhatók az ImmerVision SDK-ban.

  H.265 integráció:

  A H.265 streamelések az Exacqban, a Genetecben és a Network Optixben problémamentesen működtek, 2018-ban ritka az olyan IP kamera, amely tipikusan további stream vagy VMS konfigurációt igényel, vagy egyszerűen egyáltalán nem integrálódik.

  Alacsony intelligens codec bitráták:

  A Vivotek Smart Stream III intelligens codec használatával a H.265 bitráták tesztünkben a ~ 60 Kb / s-nál alacsonyabb volt, akár 99% -kal alacsonyabb, mint a normál H.265 bitráták, és kb. 80%-al alacsonyabb a mérsékelt mozgással rendelkező jeleneteknél.

  Azonban pár kulcsfontosságú negatívumot is tapasztaltunk, és úgy igazságos, ha ezt is megosztjuk, mert úgy gondoljuk, hogy a kamerának sokkal több előnye van, és bőven kompenzálja ezt a pár hiányosságot.

  IR túlzott expozíció az alapértelmezett beállításoknál:


  Az alapértelmezett "Auto IR Adjust" módban a kamera közepes IR-túllépést szenvedett közeli tartományban (<10 '), és elhomályosította az arc részleteit. De a kézi teljesítmény beállítások használata csökkentette vagy megszüntette ezt a túlzott expozíciót.

  Nincs kameraoldali kezelési/kicsomagolási lehetőség:

  Az FE9391-EV nem tartalmaz opciókat a kamera oldali kezeléshez/kicsomagoláshoz így korlátozva annak használatát olyan VMS-ekben, amelyek nem támogatják a Vivotek vagy az ImmerVision SDK-kat.

  Nincs Milestone H.265 integráció:

  A H.265 stream használatakor a Milestone XProtect-nél a használat kliens összeomlott, a konfiguráció és a működés lehetetlenné vált mind az ONVIF, mind a Vivotek közvetlen meghajtók használatával.

  Árazás:

  Az FE9391-EV online ára 900 és 1000 USD között mozog.

  Különálló LED-ek a lefele néző és a környezeti kamerához egyaránt

  A többi tesztelt modellhez képest, ez a kamera külön LED-eket használ a kamera alatti területhez és a 360-as környezethez is, 5 zónára osztva: két kisfényforrást, amelyek egyenesen lefelé irányulnak (1. zóna) és négy fényforrást, amelyek a 360as mintázatot szolgálják (2-5 zóna). Az egyes zónák teljesítménye a kamera webes felületéről vezérelhetők, melyre a teszt később tér ki.
  A LED konfiguráció mellett, az FE9391-EV fizikailag hasonlít a többi IR FishEye kamerára mind méretben, mind formában, IP66-os ház és a lencse köré szerelt IR érzékelők egy átlátszó fedél mögé rejtve.

  Az alapokat megtekinthetik a videóban:
  Ügyfél oldali kezelés/kicsomagolás (Vivotek / ImmerVision)

  Ügyféloldali kezelő SDK-t használja az FE9391-EV VMS-től függően, az alábbiakban részletesebben ismertetjük.

  Az Exacq saját "Vivotek" kezelő/kicsomagoló meghajtót használ. A felhasználók kiválaszthatják a legördülő menüből, hogy melyik modellt használják (bár az FE9391 nincs felsorolva, így egyszerűen az "Alapértelmezett" módot kell kiválasztani).
  A Genetec a Vivotek SDK-t használ, automatikusan kiválasztva a megfelelő Vivotek modellt a használatkor.
  A Milestone a kamerát ImmerVision Panomorph-ként (RPL B9VVT) kezelte le. Optix NxWitness/DW Spectrum/Hanwha Wave hálózatnem használ SDK-t, hanem saját univerzális kezelő/kicsomagoló konfigurációt használ, amelyek a tesztek folyamán problémamentesen működtek.
  Ne feledjük, hogy az Avigilon ONVIF használatával nem tudtuk tesztelni a készüléket.

  Exacq kezelés/kicsomagolás: Szabadalmazott Vivotek SDK-val

  Az Exacq speciális Vivotek kezelő/kicsomagoló SDK-t használ a többi VMS-sel ellentétben, amelyek ImmerVisiont használnak, mint például a Genetec (lásd alább)

  A fő különbség ebben az integrációban az, hogy a felhasználók kiválasztják a Vivotek modellt a kamerák listájáról, ahelyett, hogy ismerniük kellene az ImmerVision RPL számát.
  Az Exacq-kal a kezelés/ kicsomagolás gördülékeny, csekély dadogással vagy ugrással. A felhasználók három mód közül választhatnak, amikor kezelés/kicsomagolás nem található más VMS-ekben.

  1. Kezelés/kicsomagolás: Egy virtuális PTZ zóna, melyet normál PTZ vezérlőkkel lehet mozgatni. A felhasználók a halszemek beállítását is beállíthatják, így bizonyos régiók gyorsan visszahívhatók.

  2. Panoráma: Ez a nézet a teljes látóteret mutatja egy lapított 360 ° -os képben, ami a legkönnyebb a tapasztalatlan felhasználók számára. Azonban szignifikánsan elhajlott és a FOV nagy része tele van a kamera alatti területtel és a látómező szélei jobban elhajlottak így a részleteket nehezebb észrevenni.

  3. Kettős nézet: Ez a mód elfelezi a panorámaképet és egymás felé helyezi a teljes panorámát, de ne feledje, hogy ez a kép páratlan képaránnyal rendelkezik, vagyis magasabb, mint szélesebb, ami kényelmetlen lehet osztott képernyős megjelenítésnél.

  Ezeket a lehetőségeket és az Exacq teljesítményét tekintjük át ebben a videóban:
  Használt eszköz:
  A tesztben a következő eszközt használtuk: Vivotek FE9391-EV: 0101C
  További információ:
  Alphasonic Kft.
  Gyarmati Bálint (Biztonságtechnikai üzletágvezető)
  + 36 88 33 109
  security@alphasonic.hu

  Tagek:

  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Axis Q1808-LE kamera
  Olvasta már?
  Axis Q1808-LE kamera