Megbízható AI/MI etikai irányelvei az EU szerint


Megbízható AI/MI etikai irányelvei az EU szerint
Megbízható AI/MI (Mesterséges Intelligencia) megoldások megvalósítását célzó etikai irányelveket bocsátott ki az Európai Bizottság szakértői csoportja.

A szakértők hét pontban foglalták össze azon kulcs követelményeket, melyek (szerintük) biztosítják a törvényeknek megfelelő, etikus, technológiai és társadalmi szempontból erőteljes AI/MI megoldások megvalósítását, külön figyelmet szentelve a technológia biometrikus azonosítások terén betöltött szerepére. Az irányelvek vitaverzióját 2018 decemberében hozták nyilvánosságra, melyhez 500 hozzászólás érkezett a nyílt konzultációs időszakban. A végleges irányelv – az AI/MI alapú megfigyelési tevékenység kapcsán - élesen megkülönbözteti az egyének azonosítását és nyomon követését a célzott és tömeges megfigyeléstől. A bizottság által javasolt hét pont: ember általi felügyelet és irányítás; technikai és biztonsági stabilitás, adatvédelmi elvek szem előtt tartása; átláthatóság; sokoldalúság; elfogulatlanság, pártatlanság, társadalmi és környezeti jólét figyelembevétele; elszámoltathatóság.

Forrás: ec.europa.eu
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
DVC DCN-TF6283AI-DL Dual Light Dome Kamera
Olvasta már?
DVC DCN-TF6283AI-DL Dual Light Dome Kamera