OTIC beléptetőrendszer


OTIC beléptetőrendszer
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: Leviathan Kft.


Bemutatkozik egy olcsó, megbízható, könnyen kezelhető, modern beléptetőrendszer az OTIC (ejtsd: Otik). Magyar piacra a magyar igényeknek megfelelő, magyar fejlesztésű és gyártású beléptetőrendszer.

Az elmúlt években a beléptetőkkel szemben a legalapvetőbb követelmények is változtak, „feljebb került a léc”. Hogy csak egy példát említsek: a GDPR követelményeknek is meg kell felelni, természetesen az OTIC fejlesztésénél ezt is szem előtt tartották a fejlesztők.

Ez a beléptetőrendszer egyszerű feladatok megoldására lett kitalálva, és a bekerülési ár nagyon fontos szempont. Az alacsony ár mellet vagy éppen ellenére jónéhány speciális funkció helyet kapott a rendszerben. A kontroller panel 4 olvasót fogad Wiegand 26/ 34 bit kommunikáción keresztül. 4 zárkimenettel rendelkezik, amelyeket kimenetenként 2-2 jumperrel lehet konfigurálni, hogy a zárvezérléshez feszültséget adjanak, vagy kontaktust. Feszültségkimenetként használva 12 VDC feszültséget adnak ki, max. 1,1 A terhelhetők, kontaktuskimenetként 24 VDC/ VAC kapcsolható max. 3 A terheléssel. A zárkimenetek mellett kaptak helyet a nyitásérzékelők bemenetei. Ezek segítségével tudunk figyelni „ajtó nyitva maradt” riasztást, emellett kaphatunk jelzést az „erőszakos nyitásról” is. Ezek az események riasztásként a szoftverben jelentkeznek és a panelen található programozható relés kimenet is aktiválódhat beállítástól függően.

Az Otic beléptető nagyszerűsége a rugalmas konfigurációjában rejlik. Ugyan 4 ajtós beléptetőként kerül forgalmazásra, ami természetesen igaz is lehet, ha telepítő úgy konfigurálja. Maximális konfigurációban 4 ajtó egyirányú kártyás azonosítást tudunk beállítani. De az ajtók és olvasók számát, illetve ezek kombinációját tekintve a telepítő szabadkezet kap. Az Otic kontroller panel beállítható az alábbi módokon: 4 ajtó egyirányú azonosítás, 1 ajtó kétirányú azonosítás és 2 ajtó egyirányú azonosítás, 2 ajtó kétirányú azonosítás. Mitől nagyszerű még az Otic panel? Eddig ajtón történő beléptetéséről beszéltünk, de az Otic ennél több, természetesen lehet ez kapu vagy sorompóvezérlés. A nagy csavar, hogy vezérelhetünk forgóvillákat is, természetesen irány függően, azaz a vezérelt villának megadhatjuk, hogy kifelé vagy befelé forduljon. Emellett, ha a vezérelt villáról visszakötjük a villa átfordulás jelzését, a szoftverben ez megjelenik. Ahogy elvárható a távoli ajtónyitás is működik szoftverből, legyen szó akár forgóvillákról, ahol is értelemszerűen a villa fordulási irányát is megszabhatjuk.

A felhasználóknak adhatunk időprofilokat, ki mely napon mikor használhatja a beléptetőrendszert. Hasonlóan a felhasználókhoz az ajtók is kaphatnak időprofilt, ahol eldönthetjük az ajtók működés módját, naponta akár 5 idősávban, mikor legyen az ajtó ellenőrzött, nyitott vagy éppen zárt.
További speciális funkciók között megtalálható még az „Anti-passback” szabálykezelés, vagy éppen a „Zsilip” szabály lehetősége.

A végfelhasználók egyik legfontosabb igényének is eleget tesz az Otic. Egy nagyon egyszerű „munkaidőkezeléssel”. Ami mindösszesen annyit tesz, hogy a szoftver folyamatosan tárolja az olvastatásokat és ezekből beállítható időszakra egy listát készíthetünk személyenként, ekkor a szoftver kigyűjti a napi első és utolsó olvastatás időpontját a kettő között eltelt időt kiszámítja nekünk és ezt a három adatot Excel táblázatba küldi.

Ez a beléptető valóban felhasználóbarát, kategóriájában sokoldalú funkciókkal rendelkező, kiváló ár-érték arányú rendszer.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
Tansa motoros forgóvillák
Olvasta már?
Tansa motoros forgóvillák