EverLink komplex, szerver alapú beléptető rendszerek


EverLink komplex, szerver alapú beléptető rendszerek
Forgalmazó: Riarex Kft
Gyártó: EverLink


Az EverLink egyedülálló multi protokollos beléptető rendszer: árban a középkategóriába, megoldásaiban a felső kategóriába sorolható: a legkülönbözőbb gyártmányú és típusú eszközökkel rugalmasan bővíthető, így a design nagyon változatos lehet. Az egyetlen olyan magyar fejlesztésű rendszer, amely egyazon szerveren meg tudja valósítani a beléptetést, a munkaidő nyilvántartást és a fizetős szolgáltatásokat, mint jegyértékesítés, parkolójegy kiadás, mobil beléptetés - gépjárművekbe telepítve.

A beléptető rendszer komplexitása miatt kiválóan alkalmas bevásárlóközpontok, irodaházak, lakóparkok, hotelek, ipartelepek, parkolók, strandok stb. területére történő beléptetést illetve jegyértékesítést biztosítani, akár egy szerveren keresztül. A feladatok különbözőek lehetnek, az egyszerű ajtónyitástól a sorompókezelésen át a munkaidő nyilvántartásig, jegyek érvényességének vizsgálatáig terjedhetnek.

A rendszer felépítése három rétegű szoftver architektúrán alapul: az adatbázis szerverre épül egy alkalmazás szerver,
amelyre épülnek a kliens alkalmazások. Ez a felépítés is mutatja a rendszer komplexitását.

A piaci trendeknek és a tender elvárásoknak megfelelően a vezérlők nem csak RS485-ös soros kommunikációval, hanem IP alapon, TCP/IP protokoll segítségével is elérhetőek. Ide tartozik még az IP kamerák integrálásának lehetősége is, hogy a belépési esemény ne csak egy eseménynapló bejegyzés legyen, de tartozzon hozzá egy digitális fotó is. A kamerákat a rendszer ONVIF alapon integrálja. Az EverLink beléptető rendszer egyedülálló tulajdonsága a multi protokoll alkalmazása, ami lehetővé teszi az adott hálózati eszköz saját kommunikációs protokolljának használatát a buszon. Így az egész rendszer egy szerves egységet alkot. A vezérlőegységek zászlós hajója az
XC-04-V2 négyajtós, 8 olvasós panel, amelyhez 8 db. Wiegand és 8 db. USB olvasó csatlakoztatható. Az eszköz 100 000 felhasználót és 100 000 000 eseményt tud tárolni. Működhet offline és online üzemmódban egyaránt. Az olvasók tárháza igen széles lehet, az egyszerű EM 125kHz-es kártya olvasótól egészen az ujjlenyomat olvasóig, arc felismerőig terjedhet.

A hálózat kialakítása egy-egy telephelyen ún. szerver-kliens struktúra, ahol a szerver egy mini PC-re optimalizált Linux alapú eszköz, míg a kliens kapcsolódhat helyi hálózaton, vagy interneten keresztül akár egy mobil applikáción. Több telephelyes rendszer kiszolgálása esetén egy központi Center Szerver fogja össze az egész hálózatot, minden lokális szerver a telephelyeken ezzel a központi szerverrel áll kapcsolatban és az adatokat folyamatosan szinkronizálja. Egy helyi terminálon történt azonosítás különböző, távoli terminálokon működtethet vezérléseket. Ha bármelyik szerver meghibásodik, az adatok visszanyerhetőek, mert minden adat két helyen tárolódik: lokálisan és központilag is. Nincs belépési pont és felhasználószám korlát, tehát globális rendszer is kiépíthető, akár online közösségi közlekedési bérlet rendszer is kialakítható. A kliens szoftverrel bonyolult felhasználói hierarchia alakítható ki, grafikus megjelenítő felületén pedig nyomon követhető az adott helységben tartózkodók száma, illetve a beléptetési pontok állapota, ami pl. tűz esetén, kiürítéskor rendkívül fontos információ lehet. A kialakított hálózat távolról menedzselhető, frissíthető és a megfelelő jogosultsággal bármikor befolyásolható. A beléptető rendszer opcionálisan bővíthető munkaidő nyilvántartó rendszerrel.

Az EverLink család részei még a munkaidő nyilvántartó-, parkoló-, jegykezelő rendszerek széles palettája.
A jegykiadó és fizető automaták magyar gyártmányúak, magas minőségű kivitelben készülnek, kedvező áruk versenyképes a magyar piacon.

Az EverLink rendszerek kiemelkedő jellemzői az alábbiakban foglalhatók össze:

  • Multi platform – Linux / Windows alapú szerver szoftverek, Windows / Android alapú kliensek
  • Multi protokoll – különböző gyártmányú eszközök kezelése egy rendszerben
  • Center szerver: redundáns adattárolás, nagy adatbiztonság, több telephelyes rendszerek
  • Grafikus megjelenítés: területek, belépési pontok állapotának megjelenítésével
  • Területek felügyelete: pl. területen tartózkodók listája, automatikus riasztási események
  • Tetszőleges számú különböző busz kezelése (USB – RS485 – Ethernet – WiFi – BlueTooth)
  • Személyenként +belépési pontonként + irányonként állítható összetett belépési módok (pl. ujjlenyomat + kártya, vagy arcfelismerés +      PIN kód)
  • Bluetooth alapú beléptetés – automatizált ideiglenes belépéssel
  • Vendégkártya kezelő modul (IP/RS485) – ideiglenes megszemélyesítéssel
  • Korlátlan számú felhasználó (> 4 Md), akár 1024 belépési pont kezelése egy szerveren
  • Integrált munkaidő-nyilvántartás, korlátlan számú cég részére egy szerveren, cégenként külön virtuális szerverként működik
  • Integrált parkoló rendszer: Fizető automaták, jegykiadók, jegyolvasók, bónusz terminál kezelő, kliensek, online és offline      kedvezmények
  • Tagek:

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    Új nagyteljesítményű 4K-s kamera az Axis kínálatában
    Olvasta már?
    Új nagyteljesítményű 4K-s kamera az Axis kínálatában