CASRA röntgenszimulátor oktatószoftverek


CASRA röntgenszimulátor oktatószoftverek
Forgalmazó: Z&Z Biztonságtechnika Kft
Gyártó: CASRA


Napjainkban, amikor az automatizálás és robotizáció egyre nagyobb szerepet kap az élet minden területén, a biztonsági szektorban még mindig meghatározó tényező a kezelőszemélyzet alkalmassága és képessége. A humán faktor a biztonságtechnikai rendszerek üzemeltetésénél talán örökre kritikus terület marad.

A zürichi központú CASRA (Center for Adaptive Security Research and Applications) informatikai fejlesztőcég tevékenysége a repülőterek, a börtönök és más kiemelten védett objektumok biztonsági szintjének növelése a személyi állomány magas szintű képzésével. Jelenleg több, mint ötven ország kilencszáz repülőterén működik a CASRA komplex oktató- és teljesítménykövető szoftvere, amely az üzemeltetőket támogatja a kezelő személyzet kiválasztásában, felkészítésében és minősítésében. A rendszer segítségével minimalizálható az emberi mulasztások okozta kockázat.

A CASRA három különböző, de egyben komplex rendszert is képező biztonsági szoftver modult fejleszt, amelyek alapvetően a személyi állomány teljesítmény és tudásalapú kiválasztására, illetve oktatására és továbbképzésére fókuszálnak. A szoftvercsomag webalapú megoldás, amely HTML5 és OpenGl böngészőket támogat, és az egyaránt futtatható Microsoft, Android, és iOS környezetben is. Az oktatók részére számos feltétel szerkesztésére nyílik lehetőség, mind a tesztek, mind a tréning tekintetében.

A CASRA oktató, továbbképző és moduljai:

1. előszűrés és minősítés

A CTP (CASRA Testing Platform) applikáció segítségével a leendő munkavállalók már a felvételi eljárás során előszűrhetők és kategorizálhatók teljesítményük szerint, valamint a betöltendő pozíció védelmi szintjének megfelelően.

A teljesítmények értékelése két szempontnak megfelelően történik. Egyrészt képalapú tényező szerint, amely megmutatja mennyire volt komplex az adott csomag tartalma, mennyire voltak fedésben a csomagban található tárgyak, illetve a tárgyak milyen elforgatással jelentek meg a képernyőn. A másik a tudásalapú tényező kiértékelése, amely különböző közbiztonságra különösen veszélyes eszközök detektálásán alapszik. Ennél a modulnál a mindennapi eszközök szokványostól eltérő, és ismeretlen tárgyak megjelenését kell észlelnie a kezelő személyzetnek.

Testre szabható tesztek segítségével az adminisztrátor szabadon beállíthatja, hogy a képek közül milyen legyen a fenyegetést tartalmazó röntgenfelvételek aránya. A CASRA által biztosított képeken túl, az üzemeltető által készített és konfigurált röntgenképeket is feltölthetők, amely még egyénibb tesztek összeállítását teszik lehetővé. A jelenleg elérhető vizsgáztató, előszűrő csomagok: a kézipoggyászok, feladott poggyászok, cargo és levél. A tanulók minősítése kategóriák szerinti teszttel történik.

2. oktatás és továbbképzés

A CLS (CASRA Learning System) Admin platformja lehetővé teszi a felügyelő számára oktatási tartalmak létrehozását és azok megosztását a felhasználókkal.

A felhasználói felület segítségével a kezelők képesek megosztani oktatási anyagokat, valamint nyomon követni a tanulási folyamataikat. Új munkatársak részére a napi gyakorláshoz elérhető poggyász, valamint levéldetektálási és postai csomag tréningmodul.


3. felkészítés és gyakorlás

Az XRT (X-Ray Tutor) szoftver modul a már foglalkoztatott röntgenkezelők képzésében nyújt támogatást. A rugalmas konfigurációs lehetőségnek, a folyamatos és részletes kiértékelésnek és az egyszerű kezelőfelületnek köszönhetően folyamatos képességfejlesztést biztosít. A gyakorlómodulokkal különböző környezetre specifikált csomagban kereshetünk tiltott tárgyakat. Ennek megfelelően a CASRA szerteágazó megoldásokat kínál úgy mint: repülőtéri alkalmazásra feladott poggyász, kézipoggyász és cargo, általános felhasználásra kiscsomag, levél, míg a börtönben, atomerőművekben dolgozók számára egy sokkal átfogóbb, gyakorlóprogram áll rendelkezésre.

A rendszer teljeskörű statisztikát készít a kezelő képességeiről, a tárgyak felismerésében, azonosításában, mennyi idő alatt, milyen hatékonysággal ismeri fel, vagy téveszti el a megjelenített tárgyakat. Az így kiértékelt eredmények alapján, a szoftver felhasználóinak teljesítményében szignifikáns javulás következik be.

Az oktató szoftver legújabb verziója, az X-Ray Tutor 4 már az egy- és kétnézetes képeken felül a legmodernebb háromdimenziós (CT) megjelenítést is alkalmazza


Tagek:

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
MAGNETIC beléptető rendszerek
Olvasta már?
MAGNETIC beléptető rendszerek