A Vivotek 12MP-es FishEye kamerája, az IPVM.com tesztelési eredményei és megfigyelései alapján

3. rész

A Vivotek 12MP-es FishEye kamerája, az IPVM.com tesztelési eredményei és megfigyelései alapján
Ebben a cikkben a Vivotek 12MP-es FishEye kamerájának bemutatását folytatjuk, az IPVM.com tesztelési eredményei és megfigyelései alapján. Ez a Vivotek legújabb generációs FE9391-EV modellje, amely tartalmazza a javított intelligens IR megoldásokat, a legújabb Smart Stream III H.265 smart codecet és még sok mást is.

A cikk első részét IDE kattintva olvashatja.
A cikk második részét IDE kattintva olvashatja.

Zóna specifikus IR / IR megvilágítás

Az FE9391 lehetővé teszi az egyes zónák IR erősségének kézi beállítását, az alábbiakban látható. Ez különösen hasznos lehet azokban az esetekben, amikor a kamera fényvisszaverő felület mellet, vagy visszaverődést gátló akadály közelében van elhelyezve.

Tesztjeinkben ez állt fenn még abban az estben is, ha beltéri vagy kültéri faltól cca. 3-4 lépés távolságra volt felszerelve vagy a képen rendkívüli fényvisszaverő tulajdonsággal rendelkező rendszámtábla jelent meg, a kamera nem exponált túl, ha minden zónában manuálisan 100%-ra volt állítva.
IR túlexponálás alapértelmezett beállításokkal

Abban az esetben, ha automatikus IR beállítások használtunk, az alapértelmezett módban, mérsékelt túlexponálás volt látható a kamerához közel első témákban. Ne feledjük, hogy ez az üzemmód nem állítja be automatikusan az összes IR fényforrást egyenként, hanem a legjobb átlagos IR teljesítményt számítja ki minden zónában.
H.265 Támogatás az Exacq / Genetec / NxWitness alkalmazásban

Az FE9391 H.265-ös streamje támogatott, az Exacq, a Genetec és a Network Optixnál is mindenféle probléma nélkül és nem szükséges további lépéseket elvégezni kivéve, ha kamerát VMS-hez adjuk hozzá, ilyen például az adott stream kiválasztása vagy a kamera konfigurálása.
Nincs Milestone H.265 támogatás

Ne feledjük el, hogy nem tudtunk csatlakozni a kamera H.265 streamjéhez Milestone XProtecttel sem a Vivotek illesztőprogrammal, sem az ONVIF használatakor.

A közvetlen meghajtó segítségével a Milestone Management Client összeomlott, amikor a H.265-et választottuk, így a beállításokat nem lehetett módosítani. H.264re váltásnál a streamelés problémamentesen működött.

Az ONVIF használatakor a H.265-nél egyszerűen nem volt stream opció a Management kliensben, csak H.264 nél (baseline,main,high) és MJPEG volt elérhető.
Smart Codec támogatás

A FE9391-EV tartalmazza a Vivotek legújabb Smart Stream III intelligens codecjét, amely mind a H.264, mind a H.265 streameknél elérhető. Ez hasonló az olyanokhoz, mint az Axis Zipstream 2 és az Avigilon HDSM Smart Codec. A Smart Stream III dinamikusan beállítja a tömörítést a mozgó objektumokon, és növeli az I-frame intervallumot / csökkenti az FPS-t, amikor a jelenet még tart.
A Codec használatával a H.265 stream mérete akár 99%-kal csökkent a nappali és az éjszakai jeleneteknél is (összehasonlítva a Smart Stream H.265-et bekapcsolva vs kikapcsolva). Magasabb mozgási jeleneteknél, a tárgyak mozgatásával a bitráta ~ 80% -kal csökkent.
Használt eszköz:
A tesztben a következő eszközt használtuk: Vivotek FE9391-EV: 0101C
További információ:
Alphasonic Kft.
Gyarmati Bálint (Biztonságtechnikai üzletágvezető)
+ 36 88 33 109
security@alphasonic.hu

Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 515-3500
Email: info@securifocus.com
Paradox jelzőrendszer+ AVS FOGGY ködgép
Olvasta már?
Paradox jelzőrendszer+ AVS FOGGY ködgép